19
Mayıs
2024
Pazar
BAĞLAR - DİYARBAKIR

Çöp evde yaşayan aileye sahip çıktı

DİYARBAKIR'DA ÇÖP EVDE YAŞAYAN AİLEYE VALİ YARDIMCISI AYDIN SAHİP ÇIKTI

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinde 5 çocuğu ile birlikte çöp evde yaşayan Çevik ailesine Vali yardımcısı Ahmet Aydın yardım eli uzattı. Aileye kahvaltı veren Vali Aydın'a 'Derman baba' lakaplı Yılmaz Acu da destek verdi.

Bağlar ilçesi havaalanı kavşağında yıllardır çöp evde 4 çocuğu ile birlikte yaşayan baba Hakim Çevik ilk defa bir valinin evini ziyaret etmesi karşısında duygu dolu anlar yaşadı. Derman baba lakaplı Yılmaz Acu'nun girişimleri ile çöp evi ziyaret eden Diyarbakır Vali yardımcısı Ahmet Aydın aileyi kardeş aile olarak kabul etti. Aydın, "Bundan sonra ailenin bütün masraflarını karşılayacağım. Hizmet Vakfı Başkanlığı tarafından ailenin bütün borçları ödendi. Ailenin şu anda oturduğu ev onarılacak. Aileye desteklerimiz sürecek. Aileye beyaz eşya sözü verdim. Ailenin yanındayız" dedi.

Kendi çocukları ile birlikte aileyi ziyaret eden Aydın, Hakim Çevik'in oğulları ile birlikte kahvaltı yaparken, Vali Aydın çocukların okula gitmesi için girişimlerde bulundu.

Derman baba Yılmaz Acu ise, "Ailenin bütün ihtiyaçları temin edilerek bizleri ve aileyi sevindirmiştir. Bu tür ailelerin derdine derman olmak Cenab-ı Allah'ın katında hanelere yazılacaktır. Sayın Valim gerçekten Diyarbakır'da görev yaptığı süre içeresinde binlerce yardıma muhtaç insanlarımıza bir nebze de olsun derdine derman olmuştur" ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR'DA ÇÖP EVDE YAŞAYAN AİLEYE VALİ YARDIMCISI AYDIN SAHİP ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 13:28:04
Güncelleme :15 Kasım 2009 Pazar 13:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gönül IP: 85.104.241.xxx Tarih : 29.11.2009 17:37:38

Türkiye burası her şekil insanın olması dogal insanlara yardım elli herkez uzatsa türkiye bu gün farklı yerlerde olurdu...