28
Mayıs
2024
Salı
BAĞLAR - DİYARBAKIR

Zabıta sıkı denetimde

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Bağlar genelinde gıda denetimlerine hız verdi. Ekipler, fırın, lokanta, pastane ve market gibi iş yerlerini denetledi.

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Bağlar genelinde sürdürdüğü gıda denetimlerine Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla hız verdi. Yaklaşık 2 haftadan bu yana denetimlerini sıklaştıran ekipler Bağlar genelinde 111 fırın, 71 lokanta, 31 pastane ve çok sayıda bakkal ve marketin denetimlerini yaptı. Yapılan denetimler neticesinde 12 bin adet dondurma ve gazsız içecek, 720 kilo mayonez, 2 bin adet gazlı içecek ve çok sayıda tarihi geçmiş gıdaya el kondu. Bunlar, gerekli cezai işlemler uygulandıktan sonra imha edildi.

Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürü Ramazan Canpolat, alışveriş sirkülasyonunun çokça yaşandığı Ramazan ayı sebebiyle Bağlar genelinde yaptıkları denetimleri daha da sıklaştırdıklarını ifade ederek denetimler sonucu halkın sağlını tehdit eden bozuk ve zamanı geçmiş gıda maddelerine el koyarak imha ettiklerini belirtti. Canpolat, bu tür denetimlerin Ramazan ayı boyunca artarak devam edeceği bilgisini vererek "Halkın sağlığı bizler için her şeyden önce gelir. Bozuk, zamanı geçmiş ve bayat ürünler satarak halkın sağlığını tehdit eden esnafa yönelik denetimlerimiz devam edecektir" diye konuştu.

Öte yandan Dicle Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim görevlilerinden Doktor Melikşah Ertem, Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda Bağlar Belediyesi zabıta ve temizlik birimi personelleri ile Bağlar'da faaliyet yürüten pastaneci ve lokantacılara yönelik "Gıda hijyeni ve denetimi" konulu bir seminer verdi. Halk sağlığı açısından gıda üreticilerinin özellikle bu aylarda hijyene daha çok önem vermeleri gerektiğini ifade eden Ertem, "Mikroplar özellikle bu aylarda çoğalıyor. O yüzden gıda üretimi ve satışı yapan esnaf çok dikkatli olmalı. Çünkü dikkatsizce ve hijyenik olmayan koşullarda yapılan imalatlar sonucunda halk sağlığı açısından ciddi sorunlar yaşanabilir" diye konuştu.

Doktor Melikşah Ertem, esnafa, hijyenik koşulların nasıl sağlanabileceğine dair slayt gösterisi izletti. Daha sonra esnaf, merak ettiği konuları Doktor Ertem'e sordu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 17:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?