26
Mayıs
2024
Pazar
ÇERMİK - DİYARBAKIR

Akdağ müjde ile döndü

ÇERMİK'İN SU SORUNU TARİHE KARIŞACAK

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinin kronikleşen su sorununa, nihai bir çözüm bulmak gayesi ile Ankara'ya giden Belediye Başkanı Mehmet Akdağ müjde ile döndü.

İlçenin su sorununu çözmek için Ankara'da girişimlerde bulunan Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, en kısa zamanda Sakaltutan suyunun Çermik'e geleceğini belirterek şöyle konuştu:

"Yıllardır, İller Bankası Genel Müdürlüğü nezdinde su sorunumuz için birçok kez girişimlerde bulunduk. Defalarca ve her mevsim şartlarında suyun numunesini İller Bankası 11. Bölge Müdürlüğü'ne gönderdik. Sadece 2009 yılında 5 defa su numunesi aldık gönderdik. İller Bankası Bölge Müdürlüğü, bu numuneleri Ankara yerine, Erzurum Hıfzısıhha Enstitüsü'ne gönderdiği için hem çok zaman kaybına uğradık hem de Erzurum'dan gelen numunelerin arsenik değeri yazılmadığından tekrar su numunesi göndermemiz

gerekmektedir. Bir kez daha su numunesini Ankara'ya gönderdikten sonra, çıkacak rapor doğrultusunda, kesin karara varılacaktır. Her defasında bir bahaneyle taleplerimiz gerçekleştirilmedi. Ancak Ankara'ya bu son gidişimde bütün bahaneleri ortadan kaldıracak çalışmalar yaptım ve inşaallah en kısa zamanda bu sorun kökünden hallolacaktır."

İller Bankası Genel Müdürlüğü'ne giderek tüm eksikliklerin tamamlatıldığını belirten Akdağ, Sakaltutan suyunun tüm plan ve projelerinin hazır olduğunu, gönderilecek son numuneden sonra, Mart veya Nisan ayı içerisinde ihalesinin yapılacağını bildirdi. Başkan Akdağ, Heykel tepesinin arka tarafında bulunan belediyenin eski su deposunun yanında bir de arıtma tesisi kurulacağını açıkladı. Başkan Akdağ, ilçe merkezinin yanısıra, yaz sezonunda büyük su sıkıntısının yaşandığı Kaplıcalar mevkii için de gerekli

girişimleri yaptığını belirterek, ilçe merkezi ile birlikte en az saniyede 20 litre debili bir suyun bu semte aktarılacağını, böylece Çermik'in su sorununun tarihe karışacağını söyledi.

Başkan Akdağ, Belediye Meclis toplantısında gündeme getirdiği bu konunun takipçisi olacağını, en kısa zamanda tekrar Ankara'ya giderek, kesin çözüm için gerekli her türlü gayreti sarfedeceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 14:51:02
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 19:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?