22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇERMİK - DİYARBAKIR

Çermik kaplıcaları turizm bölgesi oldu

Çermik ilçesinde bulunan Melike Belkıs Hatun Kaplıcaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "turizm bölgesi" ilan edildi.


Çermik Kaymakamı Murat Erkan, kaplıcaların turizm bölgesi ilan edilmesiyle jeotermal alanda yatırım yapmak isteyen işletmelerin önünün açıldığını belirterek, "Melike Belkıs Hatun Kaplıcaları'nın termal turizm merkezi kapsamına alınması için uzun süreden beri onay bekliyorduk. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yaptığımız başvuru onaylandı.

Bundan sonra ilçede turizm alanında tesis açmak isteyen işletmelerin önü açılmıştır. Jeotermal alanda yatırım yapmak isteyen iş adamlarına her türlü kolaylığı sağlayacağız.


Kaplıcalarda bulunan Hazine ve İl Özel İdaresi arazileri üzerinde tesis kurularak 30 kişi istihdam edilecek, ayrıca yatırımcı ve iş adamlarına bedelsiz arazi tahsis edilecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 10:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yaşar pamukci IP: 85.104.233.xxx Tarih : 11.03.2008 13:01:37

merhaba ilçemize geldıgınden beri hiç durmadan çalişarak ilçemizin güzelleşmesi eksiklerin giderilmesi için yogun çaba harcayarak çalışmalara devam eden kaymakamımız sayın murat erkana teşekkürler allah her ilçe ye böyle çalışkan iyi niyetli bi kaymakam nasib eylesin çalışmalarınızda başarılar dilerim