20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇERMİK - DİYARBAKIR

Çermik'li iş adamları toplandı

Çermik ilçesinde ekonomik gelişime katkı sağlamak amacıyla Yunus Özkan başkanlığında Çermik İş Adamları Derneği (ÇİAD) kuruldu.

Çermik İş Adamları Derneği Başkanı Yunus Özkan yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çermik Kaymakamı Murat Erkan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Yunus Özkan, dernek olarak ilçenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yardımcı olmayı hedeflediklerini belirtirken ilçenin tanıtımına da katkı sağlayacaklarını söyledi.

Kaymakam Murat Erkan, ilçede yerli müteşebbislere ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Çermik ekonomik potansiyeli olan bir ilçe. Çermik kaplıcaları termal turizm bölgesi olarak ilan edildi. Kaplıcalarda günümüz şartlarına uygun modern beş yıldızlı tesislerin yapılması için Çermik İş Adamları Derneği'ne önemli bir görev düşmektedir" dedi.

Kaymakam Erkan, termal turizm bölgesi olarak ilan edilen Çermik kaplıcalarının 3-5 yıl içerisinde ilçenin çehresini değiştireceğini belirterek, "Hep şunu söylerim, Çermik olarak hazine sandığı üzerinde oturuyoruz. Bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerekir" dedi.

Kaymakam Erkan, ÇİAD Başkanı ve üyelerine termal turizm bölgesi imar planı hakkında açıklamalarda bulunarak, 30 kişiyi istihdam edecek şekilde tesis yapanlara arazinin bedelsiz tahsis edileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 12:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?