19
Mayıs
2024
Pazar
ÇERMİK - DİYARBAKIR

Mermer ocakları sezonu açtı

ÇERMİK'TE MERMER OCAKLARI SEZONU AÇTI

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde faaliyet gösteren mermer ocakları 2010 yılı mermer üretim sezonunu açtılar. Mersan Maden ve Mermercilik firması sahibi H. Selahattin Akdağ, mermer ocaklarının Mart ayı ortasında faaliyete geçtiğini belirterek, tam kapasiteyle üretime ise Nisan ayı ortalarında geçeceklerini söyledi.

Çermik ilçesinde faaliyet gösteren mermer ocakları 2010 yılı mermer üretim sezonunu açtı. Mersan Maden ve Mermercilik Şirketi sahibi H. Selahattin Akdağ, yeni sezonda yapacakları yatırımlarla mermercilik sektöründe istihdamı artıracaklarını söyledi.

İlçede faaliyet gösteren ve 2009 yılı Ocak ayı başında sezonu kapatan mermer ocakları, mermer üretim sezonunu 3 aylık bir aradan sonra 2010 yılını mermer üretim sezonunu açarak yeniden mermer üretimine başladılar. İlçede ilk mermer ocağını kurarak mermercilik sektörüne öncülük eden Mersan Maden ve Mermercilik şirketi sahibi H. Selahattin Akdağ, Nisan ayı içerisinde tam kapasiteyle üretime geçeceklerini belirterek, "2010 yılı içerisinde Mersan bünyesinde bulunan fabrika ve blok mermer üretim şantiyesine iş

makineleri takviyesi yaptık. Blok mermer üretiminde mevcut üretimin üzerine çıkarak istihdamı arttırarak yeni istihdamlar oluşturacağız. Bunun için de kendi öz kaynaklarımızı kullanacağız" dedi.

Mermer üretim kapasitesini arttırmanın yanı sıra dış ülkeler ihracat ve iç pazarda mermer satışını daha üst seviyelere çıkarmak için bu ay sonunda İzmir'deki mermer ve doğal taşlar fuarına katılacaklarını ifade eden Akdağ, "2010 yılı içerisinde yurt içi ve yurt dışında açılacak olan mermer ve doğal taşlar fuarların tamamına katılacağız. Çermik mermerini dünyaya tanıtma ve pazarlama konusunda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" diye konuştu.

ÇERMİK'TE MERMER OCAKLARI SEZONU AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 16:19:03
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 00:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?