31
Mayıs
2024
Cuma
ÇERMİK - DİYARBAKIR

SYDV desteği ile 9 kişi işyeri açtı

Diyarbakır'ın Çermik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), 2008 yılının ilk yarısında iş kurmak isteyen ve projeyle müracaata bulunan kişilere iş kurma imkanı sağlandı.


Çermik Kaymakamı Murat Erkan, 2008 yılının ilk 6 ayında iş kurmak isteyen ve projeyle SYDV'ye müracaat eden 9 kişinin işyeri açtığını belirterek, bu işyerlerinden 17 ailenin geçimini sağladığını söyledi. Kaymakam Erkan, Çermik merkezi ve köylerinde iş bulmak isteyen beceri sahibi fakir vatandaşlara kendi işlerini kurmaları için yardım edildiğini belirterek, kendilerine proje getirmeleri kaydıyla fakir vatandaşların mütevelli heyeti kararıyla iş sahibi olmalarının sağlanacağını belirtti.
Kaymakam Erkan'ın verdiği bilgilere göre, ilçede 2008 yılı ilk 6 ayında, oto yıkama atölyesi, mobilya dekorasyon atölyesi, fenni yem satıcılığı, tuhafiye, hayvan yemi satışı, bujiteri ve süs eşyası projesi ile sıhhi kalorifer satıcılığı projesiyle vakfa müracaat eden kişilere vakıf tarafından iş yeri açıldı. 17 ailenin geçimini sağladığı bu iş yerlerinin sayısının artırılmasını hedeflediklerini belirten Erkan, "Çermik merkez ve köylerde iş yapma bilgi ve becerisine sahip olup da işyeri açabilecek yeterli
kaynak ve sermayesi olmayan özellikle de genç kesimlere yaptıkları projeler karşılığında yeterli ekonomik destek sağlanmakta ve gençlerimizin başka yerlerde iş arama sıkıntıları giderilmekte aynı zamanda ilçemiz ekonomisine katkı sağlanmaktadır" dedi.


SYDV'ye bujiteri ve süs eşyası dükkanı açmak için proje hazırlayarak müracaat eden Aziz Aktaş, projesinin Sosyal Yardımlaşma Mütevelli Heyeti tarafından kabul edilmesinin ardından, vakıf tarafından kendisine dükkan açmak için finansman sağlandığını belirterek, şu anda Kaplıca'da iş yeri açarak çalıştığını ve kendisine bu imkanı sunan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 18:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?