25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇERMİK - DİYARBAKIR

Vali Toprak Çermik'te

DİYARBAKIR VALİSİ TOPRAK ÇERMİK'İ ZİYARET ETTİ

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak Çermik ilçesini ziyaret eederek temaslarda bulundu.

Çermik'in gelişmeye müsait bir ilçe olduğuna değinen Vali Mustafa Toprak, köylerde okul öncesi eğitim için gerekirse imamevleri veya muhtar evlerinin eğitime kazandırılmasını istedi.

Çermik Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Oğuzhan Erdoğmuş ve daire amirleri tarafından Hükümet binası önünde karşılanan Vali Mustafa Toprak, kamu kurum ve kuruluşlarını dolaşarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Toprak'a ilçe hakkında brifing veren Kaymakam Nesim Babahanoğlu, Çermik'in 1883'ten beri ilçe olduğunu ve 1904'te de belediyenin kurulduğunu belirterek, ilçenin tarihi, ekonomik, kültürel ve coğrafik durumu hakkında bilgi sundu. Devletin kendilerini kamuya hizmet için gönderdiğini belirten Vali Toprak, vatandaşa zorluk çıkarılmamasının sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde vatandaşa hizmet edilmesinin önemine değindi

Belediye Başkanı Akdağ ise, Çermik'in Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından termal turizm bölgesi olarak ilan edildiğini ve belediye olarak imkanlar dahilinde hizmet ettiklerini söyledi.

Vali Toprak, Çermik'in gelişmeye müsait bir ilçe olduğuna değinerek, kaplıcaların hijyenine dikkat edilmesini, kaplıcalara çevre düzenlemesinin yapılması gerektiğini ifade etti. Toprak bunların yapılması halinde ilçe halkının refah düzeyinin artacağını söyledi.

DİYARBAKIR VALİSİ TOPRAK ÇERMİK'İ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 15:15:05
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 15:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?