23
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Festivalde zılgıt çekme yarışması

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Dicle Eğitim, Kültür, Sanat ve Spor Festivali'nin 2. gününe kadınların zılgıt yarışması damgasını vurdu.

Dicle Belediyesi tarafından gerçekleştirilen festival, çok sayıda kişinin katılımıyla coşkulu bir şekilde devam ediyor. Binlerce insanın katıldığı festivalin 2. gününde 'zılgıt' yarışması düzenlendi. Kadınlara özel yapılan zılgıt çekme yarışmasında 19 kadın mücadele etti.

Sahneye tek tek çıkıp son nefeslerine kadar bağırarak zılgıt çeken yarışmacılar, katılımcılardan büyük alkış aldı. Jüri üyelerinin, ilk üçü belirlemekte oldukça zorlandığı yarışmada, birinciliğe Suzan Doğru, ikinciliğe Asiye Arıkan ve üçüncülüğe Münevver Yıldırım seçildi.

Yarışma sonucunun açıklanmasının ardından, ilk üçe giren yarışmacılar bir arada zılgıt çekti. İlk üçe girmeye hak kazanan kadınlardan birinciye buzdolabı, ikinciye çamaşır makinesi ve üçüncüye tam altın ödül verileceği belirtildi.

Bu arada yarışmaya katılan bazı adaylar, haklarının yenildiği iddiasıyla jüri üyeleriyle tartışırken, kaybeden kimi yarışmacılar ise eşlerinden azar işitti.

.
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 12:40:43
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 11:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?