1
Mayıs
2024
Çarşamba
DİCLE - DİYARBAKIR

Şükrü Ayna


Dicle’de hayırsever bir işadamının vasiyeti üzerine yaptırılan Meslek Yüksek Okulu bitme aşamasına geldi.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde doğan merhum işadamı Şükrü Ayna’nın vasiyeti üzerine oğulları tarafından iki ay önce temeli atılan ve babalarının ismini taşıyan Meslek Yüksek Okulu’nun tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Önceki gün Dicle Kaymakamı Kemal Cirit ile Ayna ailesinin temsilcisi Cengiz Gücüyener tarafından denetlenen tesisin, bir ay sonra tamamlanacağı bildirildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Cengiz Gücüyener, "Okul, 2001-2002 eğitim ve öğretim sezonunda faaliyete geçecek. Okul 1 trilyon liraya mal olacak. Okul için hiçbir masraftan kaçınmadık. Bu tesiste kullanılan ürünlerin büyük bir bölümü ithaldır. Son sistem ısıtma cihazları yerleştirilmiştir. Kışın kimse üşümeyecektir" dedi.

Dicle Kaymakamı Kemal Cirit ise okulun ilçenin kaderini değiştireceğini ifade ederek, "Bu bölgede yaygın olarak üzüm yetiştiriliyor. İlçemizin coğrafik konumuda buna uygundur. Meslek Yüksek Okulumuz’un eğitim öğretime başlamasıyla beraber bilinçli tarım, bağ ve bahçelik ön plana çıkacaktır.Öyle inönanıyorumki Dicle ilçesi yakın bir süre
sonra sanayi üzümüne yönelik tarıma başlayacaktır" dedi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar