19
Mayıs
2024
Pazar
HANİ - DİYARBAKIR

19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'ın Hani ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

İlk tören Atatürk Anıtında yapıldı. Hani Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, ilçe Garnizon Komutanı, Piyade Binbaşı Çağatay Şahin, Hani Belediye Başkanı Abdurrahman Zorlu, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Murat Kara ve ilçe protokolü Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından buradaki tören sona erdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları daha sonra ilçe stadyumunda devam etti. İlçe stadyumundaki kutlama törenlerine ilçe protokolünün yanı sıra vatandaşlarda katılarak kutlamalara büyük ilgi gösterdiler.

İlçe stadyumundaki tören, Hani Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Çağatay Şahin, Belediye Başkanı Abdurrahman Zorlu'nun, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamalarıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiirlerin okunması, Atatürk'ün Gençliğe Hitabı, Gençliğin Ata'ya Cevabı ve şeref çağrısı'nın ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen, okullar arası resim, şiir, kompozisyon, atletizm, halat çekme, yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaymakamlık kupasında yapılan maçlarda başarı gösteren takımlara kupa ve ödülleri Kaymakam Nesim Babahanoğlu ve protokol üyeleri tarafından törenle verildi. Tören Hani Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu jimnastik ve ront gösterileri alkışlanırken, özellikle Hürriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin son zamanlarda Türkiye'ye damgasını vuran kolbastı oyununu başarılı bir şekilde sergilemeleri törene katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor bayramı töreni Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Folklor ekibi gösterimi ve geçit töreni ile sona erdi
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 23:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?