25
Mayıs
2024
Cumartesi
HANİ - DİYARBAKIR

757 kursiyer okuma yazma öğrendi

HANİ'DE OKUMA YAZMA KURSLARINA KATILANLARA SERTİFİKA

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde okuma yazma kurslarını başarıyla bitiren 757 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

2009-2010 Eğitim öğretim yılında Hani Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce ilçe merkezi ve köylerinde 80 merkezde yetişkin kadın ve erkeklere yönelik olarak açılan okuma yazma kursları sona erdi. Kurslara katılan 438'i kadın 319'u erkek olmak üzere kurslarda başarı gösteren ve okur yazar olan 757 kursiyere sertifikaları, Hani İlçe Kaymakamı Özkan Demirel tarafından yapılan bir törenle verildi.

8 Eylül Dünya Okuma Yazma Bayramı'nın Ramazan Bayramı arifesine denk gelmesi nedeniyle sertifika töreni bayram sonrasına bırakılmıştı. Törene Hani İlçe Kaymakamı Özkan Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hayrullah Özdemir, İlçe Halk Eğitim Müdürü Abdulbaki Üçdağ, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Oruç, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Okuma yazma öğrenen kadın kursiyerlerden Ruşen Bayer, İlçe Kaymakamı Özkan Demirel ve Halk Eğitim Müdürü Abdulbaki Üçdağ'a, "Ana Kız Okuldayız" kampanyası altında açılan okuma yazma kursları için teşekkür etti.

Hani İlçe Kaymakamı Özkan Demirel, açılan kurslara katılan kursiyerlerin, daha çok kız çocuklarının okula gönderilmediği ailelerden oluştuğuna işaret ederek, "Ailelerin kız çocuklarını neden okula göndermediklerinin ilçe genelinde kapsamlı bir şekilde araştırılması gerekiyor. Burada da en büyük görev öğretmenlerimize düşüyor. Özellikle de kadın öğretmenlerimizin bu konunun üzerinde hassasiyetle durmaları gerekmektedir. Bunu Tüm öğretmenlerimizden bekliyorum. Bana kapsamlı bir şekilde rapor edilsin. Kaymakamlık olarak da bu konuların üzerinde duracağım" dedi.

Ailelere de seslenen Kaymakam Demirel, okulların açılmasına günler kala ailelerin kız ve erkek çocuklarını okullara göndermelerini isteyerek, "erkek çocuklarımızı okuttuğumuz gibi kızlarımızı da okutmalıyız ülkeyi yönetecek olan yarının gençleri çocuklarımıza eğitim, sağlık vs. her konuda devlet olarak aileleri olarak okutup destek verelim. İlçe Kaymakamı olarak ne gerekiyorsa ona hazırım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 12:47:00
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 16:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zaza zaza IP: 85.106.67.xxx Tarih : 30.05.2011 22:29:41

maşallah bacılarımıza