27
Mayıs
2024
Pazertesi
HANİ - DİYARBAKIR

Ankaris'e tesis yapılması isteniyor

Hani ilçesine 3 kilometre uzaklıkta bulunan ve Sarılık hastalığına iyi geldiği belirtilen, tarihi ankaris şifalı suyu ve havuzu tesis olmadığından dolayı ziyaretçileri iyi bir şekilde ağırlayamıyor. 

Her gün yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan, tarihi ankaris suyu ve havuzuna tesis ve konaklama yerleri yapıldığı taktirde ilçe ekonomisine de büyük katkı sağlanacağı öğrenildi. Çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar ise, bu tür turistik yerlerin kısıtlı sayıda olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Ankaris şifalı suyu ve havuzu için kilometrelerce uzaklıklardan geliyoruz. Gerçekten harika bir yer. Ancak tesis ve konaklama yeri olmadığı için fazla beklemeden hemen dönmek zorunda kalıyoruz. Gönül ister ki, böyle bir yerin konaklama yeri ve tesisleri olsun. Bu anlamda ziyaretçiler olarak büyük sıkıntılar çekiyoruz. Temennimiz buranın en kısa zamanda turizme kazandırılmasıdır” şeklinde dert yandılar.
Faik Tunç - Kenthaber / Hani
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 12:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zaza baran IP: 88.231.192.xxx Tarih : 23.05.2010 11:13:11

değerli okurlar hani ilçesinin sahibi yok ve üstlenecek bir erkek yok ben bir hanili olarak biçok yurt içi gezdim hani dışanda burdada böle sahipsizbi yeridi hani evliyalar diyarı olduğu gibi su temiz hava ve yeşillik alanı yönden çokzengin bi ilçemiz el birliğiyle lütfen sahiplenelim gençleri uyuşturaya değil faydalı şeylere yönlendirelim saygılar tşk