25
Mayıs
2024
Cumartesi
HANİ - DİYARBAKIR

Kanalizasyon çalışmasında sona doğru

KUYULAR'DA KANALİZASYON ÇALIŞMALARININ BİTİRİLECEĞİ MÜJDESİ

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde Kuyular beldesinin altyapı ve kanalizasyon sorununun yüzde 80'ni tamamlandı.

Hani ilçesi Ziyaret Mahallesi Nur Caddesi'nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Seyid Narin, 2009 yılında 1. Etap altyapı kanalizasyon çalışmalarına başlandığını, 2010 yılında ise İller Bankası tarafından gönderilen teknik elemanların, altyapı kanalizasyon yol güzergahlarında yapılacak perde beton ve tel örgülerinin projelerinin tamamlandığını belirtti. Narin, "Ancak sunulan projeye karşı verilen cevapta nüfusu 10 binin altında olduğu için İller Bankası ve Çevre Orman Bakanlığı tarafından yaptığımız altyapı ve kanalizasyon çalışmaları projesinin red edildi. Oysa ki diğer belediyelerin projeleri kabul edildi" dedi.

Belediye olarak yapılan bu projenin yatırıma dönüştürülemediğini yetersiz, kıt ve yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen geçen yıl başlanılan beldenin altyapı ve kanalizasyon çalışmalarına aralıksız olarak devam edildiğini kaydeden Kuyular Belde Belediye Başkanı Seyid Narin, geçen yıl 2 bin 250 metrelik alana kanalizasyon borularının döşendiğini, bu yıl ise 5 bin metrelik alana da kanalizasyon borularının döşendiğini çalışmaların yüzde 80'lik oranında tamamlandığını, geriye kalan diğer kısmının ise yıl sonuna kadar tamamen bitirileceğinin müjdesini verdi. Narin, yapılan kanalizasyon ve altyapı çalışmalarının yanı sıra yol güzergahlarında bulunan bağ ve bahçelerin kötü görünümünü engellemek için de yol kenarlarına da perde beton yaparak tel örgü çektiklerini belirtti.

Kuyular Belde Belediye Başkanı Seyid Narin, "Bu çalışmaları yaparken özellikle belediye bütçesine çok dikkat ettik. Tüm çalışmaları kendi personel ve araçlarımızla gerçekleştirdik. Belediye bütçesini büyük bir külfetten kurtardık. Yapımı tamamlanacak olan kanalizasyon çalışmalarından sonra, önümüzdeki yıl da mevcut yol sorunlarına el atacağız. Halkımıza her gittiğimizde özellikle bunu her zaman belirttik, biraz geç ama çok kaliteli hizmetler yapma uğraşında olacağız. Halkımızı kandırarak belediyemizi

zarara sokacak hizmetlerden kaçınacağız ve asla ne kendimizi ne de halkımızı kandırmayacağız. Bu ne ahlakidir nede vicdanidir" diye konuştu.

KUYULAR'DA KANALİZASYON ÇALIŞMALARININ BİTİRİLECEĞİ MÜJDESİ
KUYULAR'DA KANALİZASYON ÇALIŞMALARININ BİTİRİLECEĞİ MÜJDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 16:30:05
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 17:24:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?