27
Mayıs
2024
Pazertesi
HANİ - DİYARBAKIR

Okullarda kız öğrenci oranı artacak

Hani Kaymakamı Rıza Gençoğlu, okullardaki kız öğrenci oranının artması ve okula gitmeyen kız çocuklarının okula kazandırılması için "Haydi Kızlar Okula" kampanyasının desteklenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. 

“Haydi Kızlar Okula” kampanyasıyla ilgili Kayseri’de yapılan toplantıya katılan Hani Kaymakamı Rıza Gençoğlu, okullarda kız öğrenci oranının artması için bir dizi tedbirlerin alınacağını belirtti. Gençoğlu, parasızlık yüzünden çocuklarını okula gönderemeyen ailelere de maddi yönden parasal destek sağlanacağını söyledi. 

"Okullardaki kız öğrenci sayısının arttırılması için eğitimcilere büyük görev düşmektedir." diyen Gençoğlu, Kız çocuklarının eğitimsiz kalmaması için okul öncesi eğitimin son derece önemli olduğunu vurguladı ve ekledi: “Ana okulda okuyan öğrenciler ertesi sene doğrudan ilköğretime kayıt yaptırıyor. Hani merkezi başta olmak üzere birçok köylerimizde anaokulu sınıflarını yaygınlaştırdık ve bununda meyvelerini almaya başlıyoruz.”  

Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarını İlçeye göndermekte sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çeken ilçe kaymakamı Gençoğlu, “Edindiğim izlenime göre, kız çocuklarının okutulması 8 yıllık eğitimle sınırlı kalmaktadır. Özellikle köylerimizde yaşayan aileler 8 yıllık zorunlu eğitimden sonra çocuklarının genellikle ilçe merkezinde bulunan liseye göndermemekte ve bu nedenle kız çocuklarının eğitimleri kesintiye uğramaktadır” dedi. 

İlçe kaymakamı Gençoğlu kız çocuklarının eğitiminin ilköğretimle sınırlı kalmaması gerektiğinin altını çizerek sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Çok fonksiyonel okullarının açılması lazım. Kız çocuklarımızın eğitimin yalnız ilköğretimle sınırlı kalmayıp, lise ve yüksekokullara devamının sağlanması da gerekir."
Faik Tunç-Kenthaber/Hani
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 14:33:27
Güncelleme :23 Haziran 2006 Cuma 15:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?