18
Mayıs
2024
Cumartesi
HANİ - DİYARBAKIR

Tiyatroya doydular

HANİ İLÇESİNDE TİYATRO OYUNLARI

Diyarbakır'ın Hani İlçesi Kaymakamlığı'nın davetlisi olarak gelen Ankara Kültür Tiyatrosu, 3 farklı oyun ile Hanili tiyatroseverlerle buluştu. Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen tiyatro gösterisi ilgiyle izlendi. Tiyatro oyununu Hani İlçe Kaymakamı Özkan Demirel, Hani Belediye Başkanvekili Abdullah Yakacı, İlçe Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Ahmet Sadık Derindere, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe Emniyet Amiri Nazmi Muslu, İlçe Jandarma Komutanı Cengiz Yavaş ile öğretmenler ve çok sayıda vatandaş izledi.

 Hani Kapalı Spor Salonunda 3 farklı oyun 3 farklı seansta sahnelendi. İlk oyun saat 11.00'de anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencilerine, Şehit Teğmen Hakan Kabil İlköğretim okulu ile Hani Lisesi öğrencilerine yönelik "Sirkte Şamata" sahnelendi. 13.30'da sergilenen "Suçlu Kim" adlı tiyatro gösterisinde, emekli bir öğretmenin İstanbul'da ailesinin başına gelen olaylar anlatıldı. Oyun kimi zaman güldürdü kimi zaman hüzünlendirdi.

Akşam seansında ise saat 20.00'de yetişkinlere ve protokol üyelerine yönelik oyun vardı. "Buzlar Çözülmeden" adlı tiyatro gösterisi sahnelendi. Kar altında kalan bir kasabaya deliler hastanesinden kaçan ve kendisini kaymakam gibi gören kişinin halkın sevgisini kazanmasının anlatıldığı tiyatro oyunu tiyatroseverler tarafından zevkle izlendi.

HANİ İLÇESİNDE TİYATRO OYUNLARI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 14:25:03
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 15:28:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?