19
Mayıs
2024
Pazar
HANİ - DİYARBAKIR

Yol genişletme çatışması: 1 ölü

Hani'de Adalet ve Kalkınma Parti'li İlçe Belediyesi tarafından yürütülen yol genişletme çalışmaları silahlı çatışmaya dönüştü. Çıkan silahlı çatışma sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de ağır şekilde yaralandı.

Olayın duyulması üzerine Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde geniş güvenlik önlemleri alındı. Hastaneye akın eden Kayhan ailesinin yakınları ise Ali Kayhan'ın ölüm haberini aldıktan sonra sinir krizleri geçirdiler.

Olaydan sonra ilçede geniş güvenlik arttırıldı. olay sabah saatlerinde Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde meydana geldi. İddialara göre, Hani Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen yol genişletme çalışmaları sırasında arazilerinin hasara uğradığını ileri süren Akçin ailesi ile Belediye Başkanı Celal Kayhan arasında tartışma yaşandı.

 Kısa sürede büyüyen kavgada silah kullanıldı. Karşılıklı açılan ateş sonucu Belediye Başkanı Celal Kayhan'ın oğlu Ali Kayhan vücuduna isabet eden kurşunla hayatını kaybederken, diğer oğlu Fatih Kayhan ise ağır yaralandı. Akçin ailesinden Nevzat Akçin ise ağır yaralandı.

Çatışmada yaralanan Fatih Kayhan, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyata alınırken, diğer yaralı Nevzat Akçin ise Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olayın duyulması üzerine Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde geniş güvenlik önlemleri aldı. Hastaneye akın eden Kayhan ailesinin yakınları ise Ali Kayhan'ın ölüm haberini aldıktan sonra sinir krizleri geçirdiler. Olaydan sonra ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı.

.
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2004 Salı 16:22:59
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 11:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?