25
Mayıs
2024
Cumartesi
HAZRO - DİYARBAKIR

Kaymakama tepki!

HAZRO KAYMAKAMI'NA TEPKİ

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde Kaymakam Ertuğrul Egemen'in kendisini şikayet ettikleri gerekçesiyle sarf ettiği sözleri büyük tepki gördü.

Hazro Kaymakam Ertuğrul Egemen'in, sürdürülen bir proje nedeniyle kendisini şikayet ettikleri gerekçesiyle, "Beni şikayet eden şerefsizler" yönünde sarf ettiği sözleri büyük tepki gördü. Hazrolular, Kaymakam Egemen hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını isteyerek, yetkilileri göreve çağırdı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde 'Genç Beyinler' projesi hazırlandı. Proje doğrultusunda Diyarbakır'daki bir dersane ile anlaşma yapılarak, ilçede dershane kuruldu ve 240 öğrenci bu dersaneye yazdırıldı. LGS, LYS ve SBS sınavlarına daha iyi hazırlanmaları için köyden gelen öğrencilerin öğle yemeği, öğretmen ücretleri gibi tüm giderleri ücretsiz karşılanmasına rağmen henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı öğrencilerden 300 lira istendi. Parayı ödeyen öğrenciler bu kez de, 12 Haziran tarihinde sona ermesi gereken projenin sona erdirilmesi nedeniyle şoke oldu. Konuyu Valiliğe taşıyan öğrenci velileri, Kaymakam Egemen'den beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştı. Velilerin, kendisini şikayet ettiğini ve imza topladıklarını öğrenen Kaymakam Egemen, Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda Hazrolularla toplantı yaptı. Toplantıda vatandaşlar sorunlarını dile getirirken, Kaymakam Egemen'in ise, "Beni şikayet eden şerefsizler" dediği ileri sürüldü.

Egemen'in, bu sözü üzerine vatandaşlar, konferans salonunu terk etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Hazrolu vatandaşlar ve esnaf, Kaymakam'a sert tepki gösterdi. İlçe halkı adında açıklama yapan Hazro Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Baki Aktaş, Kaymakam'ın iddia ettiği sözlerini bugüne kadar Hazro halkına yapılmış en büyük hakaret olarak kabul ettiklerini belirterek, "Başta Sayın Başbakanımızı, İçişleri Bakanımızı, Diyarbakır Valimizi, Bölge Milletvekillerimizi göreve davet edip Hazro halkına sahip çıkılması gerektiğini bildiriyoruz ve Kaymakam Ertuğrul Egemen

hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını istiyoruz" dedi.

Öğrenci velilerinden Latif Mehmetoğlu, iki çocuğunun proje kapsamanıda eğitim görmeleri için kayıt yaptırdıklarını belirterek, "Bizlere proje kapsamında öğrencilerin tüm masraflarının karşılanacağı söylendi. Ama kayıt yaptıktan sonra iki çocuğum için 600 TL istendi. Bu parayi ödeyemeyeceğimi söyleyince bana 500 TL taksit ile yaptılar. 200 TL ödedim geri kalanı ise taksitle ödeyebileceğimi söylediler. Ben de çocuklarımın eğitim için bunu kabul ettim" diye konuştu.

Öğrenci Selime Han'ın ağabeyi İlyas Han da olayı doğrularken, "Hiçbir makbuz almadım. 300 TL ücret ödedik. Proje kapsamında eğitim verileceğini belirtmemizde ise tüm öğrencilerin 300 TL ödemeleri gerekiyor şeklinde bilgi verildi bize biz de ödedik" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, haber için Hazro'da bulunan basın mensuplarının Kaymakam Ertuğrul Egemen ile görüşme talebi ise Egemen'in hafta içerisinde konuyla ilgili açıklama yapacağı gerekçe gösterilerek kabul edilmedi.

HAZRO KAYMAKAMI'NA TEPKİ
HAZRO KAYMAKAMI'NA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 17:11:01
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 17:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?