30
Mayıs
2024
Perşembe
HAZRO - DİYARBAKIR

Paşadan sigarayı bırak çağrısı

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Celal Çıtak, kahvede sohbet ettiği vatandaşlara sigarının zararlarını anlatarak "sigarayı bırakın" çağrısında bulundu.

15 Mart 2007

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Celal Çıtak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay İsmet Eroğlu ile birlikte Hazro ilçesine giderek incelemelerde bulundu. Hazro İlçe Kaymakamı Ahmet Özyiğit'i makamında ziyaret eden Tuğgeneral Çıtak, geçtiğimiz ay ilçe kırsalında teröristlerce düzenlenen mayına basması sonucu hayatını kaybeden geçici köy korucusu Salih Erbey'in evini ziyaret ederek, ailesine taziye dileklerini iletti.

İlçe merkezinde bir lokantada geçici köy korucularıyla yemek yiyen Tuğgeneral Çıtak ve Albay Eroğlu, daha sonra bir kahvede oturarak vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Tuğgeneral Çıtak, sigaranın insan vücudundaki zararları ve yol açtığı tahribatları anlatarak, "Temennim sağlık açısından büyük zararlar oluşturan, çevreyi kirleten ve içmeyenlerde zarar veren sigarayı bırakmanızdır. Hazrolular'ın bu konuda herkes örnek olmasını diliyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 14:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CESUR TURKYILMAZ IP: 78.161.193.xxx Tarih : 22.12.2008 08:57:17

Sayın Komutan Hazro Halkına sigarayı bırakmalarını anlatırken bizzat o kahvehanedeydim. Sayın Komutanın bilmediği bir şey vardı, Hazro halkı bayramlarda 5-6 yaşındaki çocukların bile sigara içmesine izin veriyor; aileler, bizzat kendileri teşvik ediyordu. Küçük yaştaki çocuklara kendileri sigara içiriyorlardı. Sayın Komutanın o kadar sigarayı bırakın çağrısından sonra bu konudan haberdar edildi ve çok üzücü birşey olduğunu söyledi,konuşmasının bir yararı olduğunu düşünmediğini sanıyorum. Program doğruydu ama seçilen ilçe yanlıştı. Saygılar Cesur TÜRKYILMAZ