25
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYAPINAR - DİYARBAKIR

Oruç'tan öğretmenler günü ziyaretleri

AK PARTİ KAYAPINAR İLÇE BAŞKANI ORUÇ'TAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ ZİYARETLERİ

AK Parti Diyarbakır Merkez Kayapınar İlçe Başkanı Yunus Oruç ve parti yönetim kurulu üyeleri 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ilçedeki okulları ziyaret etti.

İlk olarak Yaşar Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden AK Parti Kayapınar İlçe Başkanı Yunus Oruç ve yönetim kurulu üyeleri öğretmenlerin bu özel gününü karanfille kutladıktan sonra okulda yardıma ihtiyacı olan öğrencilere bayram öncesi hediyelerini verdi. Ziyaret sırasında söz alan bir öğretmen, "Öncelikle böyle bir günde bizleri hatırladığınız için çok teşekkür ederiz. Eğitim camiamızın çok büyük problemleri var, özellikle ekonomik anlamda sıkıntılarımız var. Bunları bizler sizlere sizler de bir üstünüze iletebilirseniz seviniriz. Ek derslerimizi, tedavi yolluklarımızı zamanında alamıyoruz. Bu konularla ilgili yardımlarınızı bekliyoruz" dedi.

Bunun üzerine Oruç, "Ben 11 yıl öğretmenlik yaptım. 2004'te ara verdim ve geçen sürede gördüm ki mesleğimi çok özlemişim. Bu mesleği yaparken zaman zaman belki sıkıldığımız zaman zaman da bu kadar da olmaz dediğimiz dönemler oldu. Ama ayrıldıktan sonra tebeşir kokusunu, tahta başında ders anlatmayı, öğrencilerle kucaklaşmayı insan gerçekten özlüyor. Tabii ki her şey ürüne göre; yani yaptığınız hizmetin aldığınız ürüne göre kıyaslanması gerekiyor. Bugün dünyada bu böyle oluyor. Bir şeyi ele alıp işletirsiniz, elde ettiğiniz ürün ne kadar değerliyse aslında yaptığınız iş de o kadar değerlidir. Buna karşılık verilmesi gereken şeyin de o kadar fazla olması gerekiyor. Ama maalesef bu bir türlü öğretmenlikte geçerli olamadı. Gerçekten ekonomik anlamda, fiziksel anlamda birçok sıkıntıların olduğu özellikle köy okullarımızda sıkıntıların daha fazla olduğunu biliyorum. Siz de takdir edersiniz ki Milli Eğitim çok büyük bir camia. Ülkemiz genç bir ülke, bu nedenle yeni bireyler yetişiyor, yeni bireyler okula başlıyor. Böyle olduğundan dolayı ciddi anlamda sıkıntılar var. Ve bu sıkıntıların giderilmesi hususunda eski Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik'le bunları görüştüğümde bu sıkıntıları dile getirmiştim. İnşallah nasip olursa Sayın Bakanımız Nimet Hanım, ilimize gelecek. Emin olun ki tüm sorunları kendilerine ileteceğim ve inanıyorum ki Sayın Bakanımız önemli çalışmalar yapacaktır. Sağlıkta hükümetimiz gerçekten çok önemli reformlar yaptı ve inşallah aynı şeyin yani değişim ve dönüşümün burada da gerçekleşeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Hükümetin bugüne kadarki tüm ezberleri bozduğunu belirten Oruç konuşmasına şöyle devam etti:

"Gerek dünya üzerindeki gerek ülke içerisindeki siyasette ezberleri bozduğumuzdan dolayı; öğretmenler üzerindeki ezberde şudur herhalde; öğretmenler ezilmeye mahkumdur o ezberi de bozacağız. Komşularımızla olan ilişkilerimizde, sağlıktaki reformlarda, demokratik açılımlarda hep ezberleri bozduk. Eğitim alanında da bazı ezberlerin bozulması gerektiğine inanıyorum ve ezberler bozulacaktır. İşin bir de bu boyutu var. Dünyada şu anda bilgi ekonomisin hükmettiği bir dönem var. Bilgi ekonomisine sahip olan

ülkeler şu anda dünyaya hükmediyor. Bilgi ekonomisine hükmetmenin yolu da işte bu sıralardan geçiyor. Yani bugün burada sağlıklı bir şekilde yetiştireceğimiz bir birey yarın kendi ailesini de elinde tutacaktır ve ülkesini kalkındıracaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 17:37:05
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 00:40:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?