19
Mayıs
2024
Pazar
KAYAPINAR - DİYARBAKIR

Sertifikalarını aldılar

Kayapınar Belediyesi Eğitim Destek ve Kültürevi'nde açılan İngilizce kursunu tamamlayan 21 öğrenciye sertifika verildi.

Kayapınar Belediyesi Eğitim Destek ve Kültürevleri ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle yürütülen kurslara ilgi büyük. Huzurevleri Eğitim Destekevi'nde dört ay süren 148 saatlik İngilizce kursunu tamamlayan 21 öğrenciye sertifikaları Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin ve belediye meclis üyelerinin katıldığı bir törenle verildi.

Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, belediye bünyesinde açılan eğitime destek ve kültür evlerinde her alanda çalışma yürütüldüğünü belirterek, "Sekiz dalda 25 kurs sürmektedir. Bu kurslara yüzlerce öğrenci katılmaktadır. Bugün İngilizce kursunu tamamlayan 21 kursiyerimizin sertifikalarını vereceğiz" dedi.
Klasik belediyecilik anlayışının DTP'li belediyeler tarafından yıkıldığını belirten Karatekin, şöyle konuştu:

"11 yıldır sürdürdüğümüz katılımcı, demokratik yerel yönetim anlayışımızla hem hizmetlerin kalitesini artırmak hem de sosyal belediyecilik anlayışının gelişmesi çabası içerisindeyiz. Anadolu coğrafyasının çok dilli ve çok kültürlü bir toplumsal yapıya sahip olduğunu, izlenen red ve inkar politikalarının toplumsal sorunlara yol açtı. Çok dilli, çok kültürlü bir belediyecilik anlayışını yaşama geçirmeye çalışıyoruz. Bu yolla hizmetlerde kalıcı hale gelmektedir."

Diyarbakır'ın bir dünya kenti olduğunu anlatan Karatekin, sözlerine şöyle devam etti: "Diğer insanlarla iletişimin sağlanması için dilin önemi büyük. İngilizce de evrensel bir dil. 1. Kademe İngilizce kursuna katılarak temel eğitimi alan arkadaşlarımızın çalışmalarıyla kendilerini geliştireceklerine inanıyorum."
Konuşmaların ardından kursu tamamlayanlara sertifika verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 15:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?