2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Duble yol çalışması başladı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Kaymakamı Veysel Beyru, hükümetin başlattığı duble yol projesi kapsamında Silvan-Diyarbakır arası duble yol projesi için çalışmalara başlandığını söyledi.

Hükümetin "Türkiye'nin Her Tarafı Duble Yol" projesi kapsamında Silvan-Diyarbakır arası duble yolu için start verildi. Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, proje kapsamında Silvan-Diyarbakır arasında yapılacak duble yol için çalışmalara başlanacağını belirterek, "Bölge milletvekillerimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde Silvan'dan Diyarbakır'a kadar olacak duble yolun ilk ayağı şehir girişlerinde başlatılmıştı.

Silvan-Diyarbakır arası duble yol projesi için 2005 yılının son aylarında şehir girişlerindeki 20 kilometrelik kısmın yapımına start verilmişti. İlk etapta şehir girişlerindeki bu 20 kilometrelik yol yapılacak, daha sonra Diyarbakır'a kadar bu duble yol çalışması hızla devam edecektir" dedi.

Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan tek kapısı olan Ortadoğu-Akdeniz Otoyolu'nun da bir an önce faaliyete girmesiyle bölgede turizm hareketliğinin yaşanacağını söyleyen Kaymakam Beyru, "Bölge milletvekillerimizin de desteğiyle en kısa zamanda yatırımlara başlanılması ve projelerin bitirilmesi için görüştüğümüz duble yol projesi için Silvan'ı 2006 yılı içerisinde şantiyeye çevireceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 13:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Adnan ATEŞ IP: 85.101.240.xxx Tarih : 2.03.2006 00:42:24
Yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Geç kalınmış bir proje ama yine de emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Adnan ATEŞ