30
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

217 kadın kursiyer mezun oldu

Silvan Belediyesi Meya Sosyal Gelişim ve Danışmanlık Merkezi ikinci dönem mezunlarını verdi.

Silvan Belediyesi Meya Sosyal Gelişim ve Danışmanlık Merkezi'nde, bilgisayar, İngilizce ve okuma-yazma dallarında verilen eğitimlere katılan toplam 271 kadın kursiyer mezun oldu.

Silvan Belediyesi Meya Sosyal Gelişim ve Danışmanlık Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle açılan kursların sona ermesiyle birlikte kursiyerler tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Meya Sosyal Gelişim ve Danışmanlık Merkezi Koordinatörü Gülay Söker, açmış oldukları bilgisayar, İngilizce ve okuma-yazma kurslarının ikinci etabının bitmesiyle 217 bayana mezuniyet sertifikası verdiklerini ifade ederek, "Birinci etaba 107, ikinci etaba ise 110 kadın başvurdu. Kurs sonunda toplam 217 kadınımıza sertifika verdik. Merkezimiz açıldığı günden beri bayanların talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Gerek Belediye Başkanımız gerek Kaymakamımızın bizlere çok büyük katkıları olmaktadır. Bu destekleri sadece yerel yönetimlerden değil de tüm duyarlı vatandaşlarımız ve iş adamlarımızdan da bekliyoruz. Bunun için Meya Kadın Merkezi olarak daha ileri bir teknik ve teorik potansiyelle ihtiyaçlara yanıt vermeye çaba sarf edeceğiz. Bugün merkezimiz kadınların umudu haline gelmiştir. Eğitim alanları büyük gelişmeler kaydetti. Bugün görsel eğitim gereçleriyle kursiyerlerimize eğitim vermekteyiz. Bu amaçla görsel eğitim hayatımızın her alanında olduğu gibi eğitimi de kolaylaştırıldı ve ayağına getirdiğimiz bu imkanlardan kadınlarımız yararlanıyor. Silvanlı kadınlara verilen kursların dışında bilinç yükseltme çalışmaları yürütüldü ve kadınlarımız danışmanlık hizmetlerinden de yararlandırılıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 11:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AZAYCAN IP: 212.175.112.xxx Tarih : 14.01.2008 07:58:46

MRB BÖYLE VE BUNA BENZER FALİYETLER GERCEKTEN DE CEHALETİ GERİDE BIRAKMANIN YANI SIRA AYDINLIK BİR HAYATIN,GELECEĞİN IŞIKLARIDIR BELKİDE BU TÜR ORGANİZASYONLARI HAZIRLAYAN BÜYÜKLERİMİZE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM CALIŞMALARINDA BAŞARILI OLMALARI DİLEĞİYLE