18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kaymakamdan yatırımcılara çağrı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Kaymakamı Veysel Beyru, yatırımcılara memleketlerine iş sahası açmaları çağrısında bulundu.

Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, ilçenin ihtiyaç duyduğu yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Silvanlı ve Silvan'a gönül vermiş işadamlarına seslenen Beyru, "İşadamlarımızın ilçeye yatırım yapmalarını bekliyoruz" dedi.

Devletin artık iş sahaları açamayacağını, ancak yol gösterici olabileceğini belirten Beyru, "Fabrika açılması artık devletten beklenemez, ancak yol gösterici olarak işadamlarımıza yardımcı olabiliriz. Artık her şeyi devletten bekleme devri kapanmıştır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kaynaklarını kullanarak, vatandaşlarımıza meyvecilik, seracılık, hayvancılık alanında yardımcı olabiliriz. İşadamlarımız, Silvan'ın umut edilen turizm alanını faaliyete geçirebilir, konaklama, dinlenme ve mesire alanları açarak yatırım yapabilir. Tarihi değerlere sahip evleri restore ederek pansiyonlara çevirebilir, restoran ya da lokanta açabilirler" şeklinde konuştu.

Kaymakam Beyru, Sosyal Riski Azalma Projesi kapsamında bazı projeleri hayata geçirmek için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 12:56:40
Güncelleme :9 Ağustos 2005 Salı 13:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkm IP: 85.97.127.xxx Tarih : 9.08.2005 15:46:33
sayın kaymakamım silvan`lı olarak size güvenimiz sonsuz...