1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLVAN - DİYARBAKIR

Suna Kelepoğlu


Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’ne bağlı Kepolu Köyü’nde yaşayan ’hanım ağa’ lakaplı Suna Kelepoğlu, anne ve babalara çocuklarını okula göndermeleri çağrısında bulundu.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’ne bağlı Kepolu Köyü’nde çiftçilikle uğraşan Suna Kelepoğlu, ’hanım ağa’ lakabıyla tanınıyor. Doğru Yol Partisi (DYP) eski İlçe Başkanlığı da yapan Suna Kepolu, "Ben halkım için hiçbir zaman siyasetten kopmadım" dedi.
Her gün tarlada çalışan işçileri ziyaret eden Kepolu, çiftçi ve köylülerle birebir görüşerek, sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyor. Köy kadınları ve çocuklar tarafından çok sevilen Kepolu, köylülerle son derece sıcak ilişkiler içerisinde olduğunu belirterek, "Sabah ilk iş olarak evde yapılması gereken işleri organize ediyorum, sonra tarlada çalışan işçilerle birlikte sorunlar hakkında sohbet ediyoruz. Program çerçevesinde gün boyu yapılacak işlerimizle ilgili çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

"MİLLİ EĞİTİM’E ARSA BAĞIŞLADIK"
Hanım ağa Kepolu, kız çocukların okula kazandırılması adına çalışmalar yaptığını söyleyerek, "Kadınlarımızın ve kız çocuklarının okula gitmeleri konusunda ailelerle yaptığımız birebir görüşmeler sonucunda birçok kız çocuğumuzu okula kazandırdık. Ulusal Eğitime Destek Kampanyası çerçevesinde 32 derslikli ilköğretim okulu ile sağlık ocağının yapımı için Gözdere Köyü Esabe Mezrası’nda 3 dönüm, Demirkuyu Köyü’nde de 17 dönümlük arsalar satın alarak, Milli Eğitim’e bağışladık. Daha önce de Mehmet Adil Kepolu İlköğretim Okulu için arsa bağışında bulunmuştum" şeklinde konuştu.

Bölgedeki kadınlardan ve genç kızlardan çeşitli konularda talepler geldiğini ifade eden Kepolu, "Özellikle civar köylerin bayanları ve genç kızlarının talepleri oluyor. Köyünde okulu ve suyu olmayan köy kadınları bana gelerek, yardımcı olmamı istiyorlar. Bende elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya gayret ediyorum" dedi.

Siyaseti halk için yaptığını ve şu an için siyasi hayatına ara verdiğini belirten Suna Kepolu, "Partimin kölesiyim. Silvan ne zaman beni yerimden gönderirse, o zaman siyaseti bırakacağım" diye konuştu.
Eğitim konusunda henüz çok yol alınması gerektiğini ifade eden Kepolu, kız çocuklarının okutulması konusunda ebeveynlere çağrıda bulunarak, "Eğitim olmadan sağlık da olmaz. Eğitim için çok şey yapmalıyız. Silvan’da eğitimsiz insanlar görmek istemiyorum. Hala okumayan kız çocuklarımız var. Eğitimsiz hiçbir şey olmaz. Anne ve babalara sesleniyorum: Ne olursunuz çocuklarınızı okutun. Biz Silvan için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar