19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

6 köye kuş gribi karantinası

İslahiye'de 6 köy kuş gribi şüphesiyle karantinaya alındı. Köylerden alınan numunelerin "şüpheli pozitif" çıkması üzerine kanatlı hayvanların itlaf çalışmalarına başlandı.

İslahiye'ye bağlı Arapuşağı, Bayraktepe, Yenievler, Aslanlı Yaylası, İncegedik ve Katrancı köylerinden alınan numunelerin Adana Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'nde yapılan incelemesinde "şüpheli pozitif kuş gribi" bulgusuna rastlandı. Estitüden gelen rapor doğrultusunda İl Tarım Müdürlüğü ve İslahiye Belediyesi ekipleri, köylerde kanatlı hayvanların itlaf çalışmalarına başladı.

Arapuşağı Köyü'nde dün akşamki çalışmalarda binlerce kanatlı hayvan itlaf edildi. İtlaf timi hijyene dikkat ederken, köylülerin duyarsız davranışları ve görevlilerin göz yumması dikkat çekti. Kümeslere giren köylü bir kadın, çıplak elleriyle yakaladığı tavuklarını itlaf ekibine teslim etti. Bazı köylüler de kaçmaya çalışan kümes hayvanlarını çıplak elleriyle yakaladı. Hayvanların hastalıklı olmadığını öne süren köylüler, bunu ispatlamak için gerekirse hayvanları kesip yiyebileceklerini öne sürdü.

Karbondioksit gazı verilerek öldürülen kanatlı havyanlar, açılan çukurlara gömüldü. Bir hindi, atıldığı derin çukurdan kanat çırparak çıkmayı başarırken, itlaf edilmekten kurtulamadı.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 15:27:18
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 15:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?