19
Mayıs
2024
Pazar
KARKAMIŞ - GAZİANTEP

İnternet evleri

Türk Telekom İl Müdürü Muhammet Katmer, sınırsız bilgi kaynağı olan internetin daha huzurlu ve güvenli bir ortamda, vatandaşların ücretsiz olarak yaralanacağı "İnternet Evleri" hizmetini başlatacaklarını söyledi.


Katmer, yaptığı açıklamada, Türk Telekom'un, eğitime katkı sağlamak ve Türkiye'de bilgisayar okur yazarlığı ile internet kullanımını arttırmak için yeni projeler üretmeye devam ettiklerini belirtti. Katmer, "Halkımızın gerek bilgisayar eğitiminde, gerekse internete ücretsiz erişimini sağlayacak İnternet Evleri, Kaymakamlıklar ve Belediye Başkanlıkları koordinesinde değerlendirilecektir. Kaymakamlık ve Belediyeler ile işbirliği içerisinde sürdürülen projede 20 adet tam donanımlı bilgisayar ve geniş bant internet erişimi içeren ‘İnternet Evi’ hizmete geçecek. Türk Telekom'un İnternet Evi erişimi sayesinde, Türkiye'nin her ilçesinde herkesin kullanımına açık birer internet erişim noktası hizmete açılmış olacak” dedi.


Gaziantep’in Nizip ilçesindeki İnternet Evi’ni, Karkamış, Araban, Yavuzeli, Oğuzeli, Nurdağı ve İslahiye internet evlerinin takip edeceğini kaydeden Katmer, “Her bilgisayarı bir kütüphane, bir eğitim ve öğretim aracı olarak vatandaşların, öğrencilerin hizmetine ücretsiz sunacağız. 21. yüzyıl bilgi çağında, bilgi toplumu olma hedefimize kısa zamanda ulaşmak amacıyla Türk Telekom olarak her alanda sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 14:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?