30
Mayıs
2024
Perşembe
KARKAMIŞ - GAZİANTEP

Karkamış'ın umudu sınır kapısı

Gaziantep'in Karkamış ilçesi, ekonomik sıkıntıların çözümü için sınır kapısının açılmasını bekliyor.


Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, 1990 yılında ilçe yapılmasına rağmen bugüne kadar Karkamış'a gerektiği gibi destek sağlanmadığından şikayetçi oldu. Karkamış ilçe Kaymakamlığı görevine başlayan Abdülkadir Okay'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, "1990 yılında ilçe olmamıza rağmen bir arpa boyu yol bile katedemedik. Karkamışlı gençlerimiz işsiz, kahve hane köşelerinde geziyor. Tek umudumuz sınır kapısı. Sınır kapısının biran önce düzenlenmesini istiyoruz. Alternatif kapı olarak düşünülen Yarımca köyündeki arazi için 1988 yılına kadar çalışma yapıldı. Ancak daha sonra çalışmalar durduruldu" dedi.


Başkan Kocaaslan, "Gaziantep'in tek sınır kapısı olan Karkamış sınır kapısının, 1987'de birinci sınıf kapı olması için karar alınmış olmasına rağmen son beş yıl içerisinde bu konuda somut hiçbir adım atılmamıştır"diye konuştu.


Karkamış'ın gelişmesi için ikinci bir umutlarının ise bölgede yapılacak tarihi kazı çalışmaları olduğunu dila getiren Başkan Kocaaslan, "Karkamış'taki mayınlı araziler temizlendikten sonra kazılar başlayacak. Bu konudaki çalışmaları il özel idaresi yapıyor. Bir milyon YTL kadar bir ödeneğin çıktığını öğrendik. Burada yapılacak kazı çalışmalarıyla inşallah ilçemizde olumlu gelişmeler olacaktır. Kaymakamımız Abdülkadir Okay'la birlikte ilçemizin hakettiği noktaya taşıyacağız" dedi.


Başkan Nuh Kocaaslan, ayrıca ilçeye eğitim yatırımları getirilmesi konusunda da meslek yüksek okulu açılması için arazi temin çalışmalarına başladıklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 14:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMİR MENDERES ALPASLAN IP: 85.107.80.xxx Tarih : 4.04.2008 15:31:11

SEVGİLİ KARKAMIŞLILAR; Ben bu konuda Sayın Belediye Başkanımıza katılıyorum.Sebeb olarakta sevdiğim ama su an ayrı olduğum KARKAMIŞLILARA yazmak istiyorum. Gönul ister ki memleketim ilk başta KARKAMIŞ Gumruk Kapısı açılsın ama açıldiğı zamanda buna hazırlıklı olan bir BELEDİYE BAŞKANLIĞI olmasını isterim diyelımkı açıldı.Ondan sonra çıkacak sorunlar ne olabilir.Bunu maddeler halında yazmak isterim 1- Tayını çıkacak memurlar için Konut sorunu ve sosyal alanlar ( Sınema,Çay Bahçesi vs......) bu sorunların giderilmesidir. 2- Alt yapı sorunu( kanalizasyon,su vs...) çıkacaktır.Buna şimdiden zemın hazırlamak yada yapmak lazımdır.Sebeb alt yapısı sağlam ilçeler her zaman kazanır. 3- Yada küçük çapta organıze sanayı açılsın yada Fabrikalar açılsınkı her yone iş imkanı sağlacak işlerin temelı atılsın bundan hem devletimiz hemde KARKAMIŞLILAR yararlansınlar Tabii bunlar belki uzun yıılar sonra olacak birşey olabilir ama inanmak yada düşünmek bile bizim halkımız için bunları birkaçı olsa bile ben inanıyorumkı bu halkımız çok sevinir önemlı olan bunları yaptıra bilmek çok önemlıdir. SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ NUH KOCAASLAN SEVGİLERLE BİR BARAKLI OLARAK HER ZAMAN BÖYLE ÇALIŞMASIZI DİLEĞİYLE BAŞARILAR DİLİYORUM.