19
Mayıs
2024
Pazar
KARKAMIŞ - GAZİANTEP

Mezarlardan ne istiyorlar!

Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki mezarlıkta bulunan bazı mezarların taşları tahrip edildi.

İlçede bulunan Asri Mezarlık'taki mezarların çoğunun mermer olan taşlarının, henüz kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişiler tarafından tahrip edilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Vatandaşlar, mezarlığın bakımsızlıktan adeta harabeye döndüğünü iddia ederek, "Mezarların bir çoğu otlardan gözükmüyor. En büyük sorun ise mezar taşları sürekli olarak kırılıyor. Kim veya kimler tarafından kırıldığı belli olmayan mezar taşlarının hangi maksatla da kırıldığını bilemiyoruz. Mezarlığın içi kırık mermer parçalarıyla dolu. Şehit mezarlarının bile mermer taşlarını paramparça etmişler. Konuyu Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan'a ilettik ancak o da herkesin kendi mezarına sahip çıkması gerektiğini söyledi" dediler.

Gurbetçi Halil Kılıç da, iznini geçirmek için geldiği memleketi Karkamış'ta, anne ve babasının mezarına ziyaret etmek için gittiği Asri Mezarlık'ta gördüğü manzara karşısında şok olduğunu kaydetti. Anne ve babasına ait mezarların taşlarının tahrip edildiğini ifade eden Kılıç, "Mezar taşlarını tahrip edenlerin bulunmasını istiyoruz. En azından buraya bir bekçi görevlendirilebilir. Bekçi görevlendirilmesi halinde bu olayların olmayacağı kanaatindeyim" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 13:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suleyman kaya IP: 212.253.166.xxx Tarih : 22.02.2010 21:46:00

vallahı arkadas o kadar ıyı bır konuya degınmıssın kı sana tesekkur ederım ben de karkamıslıyım ama antalyada ıkamet edıyorum  bız de sızın gıbı ıznımızı gecırmek ıcın memleketımıze gıttık ama o kadar kotu ıdı kı anlatılmaz yorum bıle yapmak ıstemıyorum ıstemıyorum o mezarlıgın halı ıcler acısı bızler de rahmetlı dedelerımızın nenelerımızın  babamızın mezarlarını zıyarete gıtıgımızde o manzarayı gorduk ve cok uzulduk bunda beledıyenın hıc sucu yok mu burayla beledıye ılgılenmelı hıc olmazsa 1 kısı gorevlendırıp orayı bakımlı bır hale getırır tesekkurler