29
Mayıs
2024
Çarşamba
KARKAMIŞ - GAZİANTEP

Zeugma Festivali hatırası

Gaziantep'in Nizip ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Zeugma Kültür ve Turim Festivali, renkli etkinliklerle yapıldı.

3 Eylül 2007


Kazıların devam ettiği Zeugma alanının gezilmesiyle başlayan Zeugma Kültür ve Turizm Festivali etkinliklerine ilçe merkezinde devam edildi. Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Fatma Şahin, Mehmet Sarı, Mahmut Durdu, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu Özlem Müftüoğlu ile MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, Nizip Kaymakamı Mustafa Canarslan, Karkamış Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şanlıurfa'nın Birecik ilçe Kaymakamı Tuncay Sonel ve Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile çok sayıda davetlinin katıldığı festivalde konuşan Nizip Belediye Başkanı H.Fevzi Akdoğan, tüm dünyanın geçmişine tanıklık eden ve yaklaşık 2000 yıllık geçmişe sahip olan zeugma antik kentinı tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.


Etkinlikler kapsamında Nizpte'ki hayırsever işadamlarına yaptıkları hizmet ve bağışlardan dolayı birer plaket verildi. Festival dolayısıyla Nizip ve çevresinde yaşayan bin 800 çocuk sünnet ettirilirken, bin 300 çiftin de nikahları kıyıldı. Toplu nikah töreninden sonra yapılan havai fişek gösterisi etkinliklere renk kattı.
Vali Süleyman Kamçı ile milletvekillerinin şahitlik yaptıkları toplu nikah sonrası sahne olan sanatçı Gülay festivale katılanlara türkü dolu anlar yaşattı. Sanatçı Gülay’ın sevilen türkülerini seslendirdiği gecede Vali Süleyman Kamçı ile milletvekilleri halay çekerek eğlendiler.


3. Zeugma Kültür ve Turizm Festivali, Gülay'ın türküleriyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 14:48:09
Güncelleme :5 Mart 2008 Çarşamba 14:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?