23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kapıdan geçişler başladı

Akrabalarıyla bayramlaşmak için 48 saatliğine Türkiye'ye gelen Suriyeliler'in, Gaziantep'in Karkamış İlçesi'ndeki Karkamış Sınır Kapısı'ndan geçişleri sorunsuz başladı. Sınır kapısından 2 gün boyunca 4 bin 100 Suriyeli geçiş yapacak.

Karkamış Sınır Kapısı'nda geçişler, sabah saat 08.00'da başladı. Sakin geçen geçişlerde sadece uzun kuyruklar oluştu. Bayramın 2. günü akrabalarını ziyaret etmek için sınır kapısına gelen Suriyeliler, beraberinde çay başta olmak üzere çeşitli hediyeler getirdi. Sınırın öte tarafında ise kendilerini akrabaları bekledi.

Suriyeli ve Türk polislerin yardımcı olduğu geçişlerde geçmiş yıllara göre hiçbir sorun yaşanmaması dikkat çekti.

Mahkemede katiplik yapan oğlu ve geliniyle birlikte Türkiye'ye gelen yaşlı kadın, Türkiye'ye babasının ölümü üzerine geldiğini ve babasının mezarını ilk kez ziyaret edeceğini söyledi.
77 yaşındaki Suriyeli Salih Yasin ise 20 yıl sonra ilk kez akrabalarının yanına geçeceği için çok mutlu olduğunu ifade ederken, 7 yaşındaki Neriman Muhammed de dayısını ilk kez görecek olmanın heyecanı içinde olduğunu belirtti.

Pazar gününe kadar geçişlerin düzenli şekilde yapılacağını belirten Karkamış Kaymakam Vekili Bülent Korkmaz, gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Kaymakam Korkmaz, "Polisiye ve sağlık tedbirlerini aldık. Geçişlerde sorun yaşanmaması için pasaport kontrollerini düzenli hale getirdik. Sabah 08.00'dan bu yana başlayan geçişlerde hiçbir izdiham ve sorun yaşanmadı. Bayram süresince böyle devam edeceğine inanıyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2005 Cuma 17:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?