3
Mayıs
2024
Cuma
NİZİP - GAZİANTEP

Reşat Özbek


Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde hayırsever işadamı Reşat Özbek, sokak çocuklarının barınabileceği bir çocuk yuvası yaptıracak. Çocuk Yuvası’nın protokolü Vali Lütfullah Bilgin ile işadamı Reşat Özbek tarafından imzalandı.

Nizip İlçesi’nde 100 sokak çocuğunun kalabileceği yuvanın protokolünün imzalanması için Valilik makamında tören düzenlendi. Vali Lütfullah Bilgin, çok hayırlı bir hizmet yapıldığını belirterek, "’Önce sokak çocuğu kimdir?’ onu iyi tanımak gerekir. Bugün tinerci ve balici dediğimiz çocuklarımız, yarın mafyanın potansiyel tetikçisi olabilir. Bu çocuklarımıza toplum olarak sahip çıkmamız gerekir. Bize polisten daha fazla görevler düşüyor. Suç işleyen sokak çocuğunu polis yakalayarak, savcılığa çıkarır. Savcılık yaşı küçükse yine serbest bırakır. Serbest kalan çocuklar, o çevrede olmasa bile bu kez başka yerde suç işlemeye devam edecektir. Bize düşen görev çocuklarımızı topluma kazandırmak, onların eğitimini sürdürmesine sağlamak ve suç unsuru olmalarından kurtarmaktır" diye konuştu.

Hayırsever işadamı Reşat Özbek ise huzurevi yapmak için yola çıktıklarını, ancak sokak çocuklarının bir çatı altında kalacak yuvaya sahip olmalarının daha ulvi bir görev olduğunu anladıklarını söyledi. Özbek, 150 milyar liraya mal olacak 100 sokak çocuğunun barınacağı yuvanın 1 yıl içinde tamamlanacağını kaydetti.

Nizip Çocuk Yuvası’nın inşa protokolü Vali Lütfullah Bilgin ve hayırsever işadamı Reşat Özbek tarafından imzalanırken, inşaata kısa sürede başlanacağı bildirildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar