24
Mayıs
2024
Cuma
NURDAĞI - GAZİANTEP

Hz. Ukkaşe türbesine ziyaretçi akını

HAZRETİ UKAŞE TÜRBESİ ZİYARETÇİLERİN UĞRAK YERİ OLUYOR

Gaziantep'in Nurdağı ilçesine yakın bir bölgede bulunan, Hz. Ukaşe (radyallahü anh) hazretlerinin türbesi, bölgeden geçen ziyaretçilerin uğrak yeri oluyor.

Türbeye, Türkiye'nin her yerinden ziyaretçi geldiğini ifade eden Mustafa Akınalp isimli ziyaretçi, "Mübarek Hz. Ukaşe Peygamber efendimizin (sallallahü aleyhi vesellem) eshaplarından bir tanesidir. Kendisi Peygamberimizin iki kürek kemiği arasında bulunan Peygamberlik mührünü öpmüştür. Burada çok kalabalık günler yaşanıyor. Türbenin yanında da vatandaşlarımızın yardımıyla cami faaliyete geçti. Kendilerinden Allah razı olsun. Ufak tefek eksiklikler var ama çalışmalar bitmek üzere" dedi.

Mustafa Akınalp, "Manevi olarak buraya gelenler çok farklı duygular içerisine giriyor. İnsanın ruhunun ve nefsinin bir terbiyesi var. Ruh burada mutlu oluyor. Gece bile insan burada kalmak istiyor. Ben çoğu zaman buraya geldiğim zaman gece kalmak istiyorum" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, "Türbenin etrafındaki ağaçların asker olduğu rivayet ediliyor" demesi üzerine ise Akınalp, "O dönemler savaş zamanında öyle bir konu var ama ben tam olarak bilmiyorum. Burası sanki koruma altında gibi. Kimse bir odun bile çalamıyor buradan. Türbenin etrafından geçerken o dönemi yaşıyormuş gibi hissediyorum. Türbenin dışındaki alanlarda her yer kuraklık gibi ama türbenin etrafı ağaçlarla çevrili. Bu mübareğin olduğu yer kendi doğal özelliğini o zamandan beri korumuş" şeklinde cevapladı.

Mustafa Akınalp türbeyi yolu düşen herkesin ziyaret etmesi gerektiğini kaydederken, türbeye gelen basın mensupları da bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gaziantep'te Hz. Ökkeşiyye olarak bilinen Hz. Ukaşe (radıyallahü anh) hazretlerinin ismi Ebu Muhsin Esedi'dir. Bedr Gazası'nda kılıcı kırılan Hz. Ukaşe, Resulullah'ın verdiği hurma dalı ile harp edip çok kafir öldürdü. Bütün gazalarda bulunan Hz. Ukaşe (radıyallahü anh) hazretleri çok yerinden yaralandı. Cennetle müjdelenen Hz. Ukaşe, bir muharebede Tuhayla bin Huveylid ismindeki bir papaz tarafından sırtından hançerlenerek 45 yaşında şehit edildi. Kabri, Nurdağı ilçesine bağlı Durmuşlar köyünde yüksek bir tepenin üzerindedir.

HAZRETİ UKAŞE TÜRBESİ ZİYARETÇİLERİN UĞRAK YERİ OLUYOR
HAZRETİ UKAŞE TÜRBESİ ZİYARETÇİLERİN UĞRAK YERİ OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 09:39:04
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 10:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kasım yılmaz IP: 78.181.88.xxx Tarih : 30.07.2010 21:38:28

MUBAREK İNSAN MEKANIN NUR BAHÇESİ OLSUN. YİĞİT KOMUTAN