18
Mayıs
2024
Cumartesi
NURDAĞI - GAZİANTEP

Nurdağı-Öncüpınar otoyolu programda

Kilis Valisi Aslan Kütükçü, Gaziantep’in Nurdağı İlçesi ile Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı arasındaki otoyol projesinin, 2005 yılı programına alındığını bildirdi.

Vali Kütükçü, Kilis’in sosyo-ekonomik gelişimi bakımından büyük önem taşıyan otoyol projesinin, Nurdağı-Musabeyli-Kilis-Öncüpınar güzergahını kapsayan bir proje olduğunu belirterek, "Projenin hayata geçirilmesi halinde Nurdağı-Kilis arası 155 kilometreden 58 kilometreye düşecek ve Kilis ile Öncüpınar Gümrük Kapısı, Nurdağı üzerinden Adana otobanına bağlanmış olacaktır.

Proje hakkında Kilis Valiliği’nce hazırlanan rapor, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’ne gönderilmiş, yapılan incelemeler neticesinde genel müdürlükçe uygun görülen istek, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na intikal ettirilmiş, konu hakkında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu’nun da olumlu görüş bildirmesine müteakip, Bakan Zeki Ergezen tutanakları imzalamış ve Nurdağı-Öncüpınar otoyolu programa alınmıştır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 15:03:59
Güncelleme :28 Şubat 2006 Salı 13:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?