17
Mayıs
2024
Cuma
NURDAĞI - GAZİANTEP

Öğrenciler okul yemeğinin kurbanı oldu

Nurdağı İlçesi’nde taşımalı eğitimden yararlanan yaklaşık 15 çocuğun, dağıtılan mercimek çorbasından zehirlendiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Nurdağı İlçesi Doktor Salman Gülsoy İlköğretim Okulu öğrencisi Erol Karaburç (12), geçtiğimiz hafta içerisinde verilen mercimek çorbası, tatlı ve turşuyu yedikten sonra rahatsızlandı. İlk önce Nurdağı Sağlık Ocağı’na götürülen ve serum verilen Karaburç, şikayetlerinin artması üzerine Gaziantep Devlet Hastanesi’ne getirildi. Burada tedavisi devam eden Karaburç’un yediği yemeklerden ve içtiği sudan zehirlendiği belirlendi. Baba Nebi Karaburç, çocuğunun ölümden döndüğünü iddia ederek, yaklaşık 15 çocuğun aynı şikayet ve zehirlenme belirtisi ile evlerinde yattığını savundu.

Nebi Karaburç, çocuğunu götürdüğü Nurdağı Sağlık Ocağı’nda yeterince ilgilenilmediğini belirterek, "Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü oğlum Erol okuldan geldikten sonra rahatsızlandı. Ben de kendisini Nurdağı Sağlık Ocağı’na götürdüm. Ancak yeterince ilgilenilmedi ve beni ’çocuğunun hiçbir şeyi yok’ diyerek eve gönderdiler. Eve geldikten sonra ise çocuğum daha da rahatsızlandı ve ben de Gaziantep Devlet Hastanesi’ne getirdim. Hemen burada acil müdahalede bulundular ve tedaviye başladılar. Doktorlar çocuğumun yediği yemeklerden ve içtiği sudan zehirlendiğini söylediler. Aynı şikayette bulunan yaklaşık 15 çocuk daha Nurdağı İlçesi’ndeki evlerinde yatıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmakta güçlük çeken Erol Karaburç ise okulda yediği yemekten sonra rahatsızlandığını ve o günden beri bir şey hatırlamadığını kaydetti.

nurdağı
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 15:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bilal kaya IP: 84.137.77.xxx Tarih : 15.03.2005 15:58:48
ben almanya bremen den yaziyorum öncelikle karaburc ailesine gecmis olsun diyorum.ama anlamadigim bir konu var neden hala nurdagi saglik ocagi bukadar sorumsuzca davraniyo. bende o memeleketin cocuguyum ve herkese bu siteyi öneriyorum ama bu tür haberleri gördükce cok üzülüyorum ,karaburc ailesine tekrar gecmis olsun diyorum ve tüm NURDAGI na slm ve sevgilerimi iletiyorum