27
Mayıs
2024
Pazertesi
NURDAĞI - GAZİANTEP

Sosyal Tesis açıldı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Atmalı Köyü Çok Amaçlı Sosyal Tesisi'nin açılışı yapıldı.

Açılışa Vali Süleyman Kamçı, Nurdağı Kaymakamı Emrah Yılmaz, Yavuzeli Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Köy Muhtarı Mehmet Karakuş'un hoş geldiniz konuşmasıyla başladı. Nurdağı Kaymakamı Emrah Yılmaz da, açılış töreninde yaptığı konuşmada, İller Bankası Köy Kalkınma Payı karından Nurdağı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılan 24 bin 681 TL ödenekle yapımı tamamlanan Atmalı Köyü Çok Amaçlı Sosyal Tesisinin, çevre düzeni, basket ve voleybol sahası, çocuk parkı ve oyun grupları ve bina içerisinde spor aletleriyle donatıldığını, bu hizmetin gerçekleştirilmesinde köy halkının çok güzel bir işbirliğiyle katkı sağladığını ifade ederek, tesisin Atmalı köyü halkına hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

Vali Süleyman Kamçı da, törende yaptığı konuşmada, devlet-millet işbirliği ve kaynaşmasının en güzel örneklerinden biri olarak, Nurdağı Kaymakamlığı'nın yaptırmış olduğu, Atmalı Köyü Çok Amaçlı Sosyal Tesisinin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, "Bugün, 'Köylü milletin efendisidir' diyen Yüce Atatürk’ün, köylümüze verdiği değer ve önemin, çok güzel bir göstergesi olan bu güzide tesisin hizmete sunulması için bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Bugün Atmalı köyümüz halkı, çok şirin ve nitelikli bir sosyal tesise kavuşuyor. Bu örnek tesis, devlet-vatandaş işbirliğiyle, özellikle Köy Muhtarı Mehmet Karakuş ile köy halkının yoğun maddi ve manevi destek ve gayretleriyle tamamlanmıştır. İller Bankası Köy Kalkınma Payı ve Nurdağı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği katkılarıyla yaptırılan bu tesisteki spor malzemeleri, köyümüz gençlerinin çok yararlanacakları bir düzeydedir.

Tesisin futbol, basketbol ve voleybol gibi takım sporlarını da geliştirecek nitelikte yapılması, bu tesise, diğer üniteleriyle birlikte önemli bir nitelik kazandırmıştır. Köylümüzün düğün, nişan ve cenaze merasimleri için kullanabilecekleri geniş bir açık alan yanında, dinlenme, piknik ve eğlence gibi ihtiyaçlarını da karşılayabilecek vasıfları, bu tesisi daha da fonksiyonel hale getirmektedir” dedi.
Konuşmaların ardından tesisin açılışı yapıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 19:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?