29
Mayıs
2024
Çarşamba
NURDAĞI - GAZİANTEP

Türbede yangın haberi

Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Durmuşlar köyünde bulunan Hz. Ukaşe (radıyallahü anh) hazretlerinin kabrinin bulunduğu türbenin bitişiğindeki kulübe tamamen yandı. Yangında türbe binasında da maddi hasar oluştu.


Edinilen bilgiye göre, Nurdağı ilçesine bağlı Durmuşlar köyü yakınındaki tepede bulunan Hz. Ukaşe (radıyallahü anh) hazretlerinin kabrinin bulunduğu türbenin bitişiğindeki kulübede dün öğle saatlerinde yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangın, köylülerin haber vermesiyle olay yerine gelen Nurdağı Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Kulübe içerisindeki eşyalarla birlikte tamamen yanarken, türbe binasının duvar, pencere ve halısı da hasar gördü. Olay yerine gelen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yanan kulübede incelemelerde bulundu.


Gaziantep'te Hz. Ökkeşiyye olarak bilinen Hz. Ukaşe (radıyallahü anh) hazretlerinin ismi Ebu Muhsin Esedi'dir. Bedr Gazası'nda kılıcı kırılan Hz. Ukaşe, Resulullah'ın verdiği hurma dalı ile harp edip çok kafir öldürdü. Bütün gazalarda bulunan Hz. Ukaşe (radıyallahü anh) hazretleri çok yerinden yaralandı. Cennetle müjdelenen Hz. Ukaşe, bir muharebede Tuhayla bin Huveylid ismindeki bir papaz tarafından sırtından hançerlenerek 45 yaşında şehit edildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 14:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?