26
Mayıs
2024
Pazar
OĞUZELİ - GAZİANTEP

Atık su arıtma tesisinde sona doğru

OĞUZELİ 3. ATIK SU ARITMA TESİSİ İNŞAATINDA SONA YAKLAŞILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaski Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılı başında temeli atılan ve Gaski'nin önemli yatırımlarından olan Oğuzeli 3. Atık Su Arıtma tesisi inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Gaski Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sınırlarına katılan Oğuzeli- Yeşildere bölgesinde Gaski Genel Müdürlüğümüz tarafından yapımı devam eden 3. Atık Su Arıtma Tesisi inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Bu proje ile bölgedeki çevreyle ilgili tüm olumsuz şartları ortadan kaldırmayı amaçlamaktayız. Bu tesis tamamlandığında, Gaziantep'in atık su arıtma tesisi ihtiyacı giderilmiş olacaktır" dedi.

Gaski Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları sürdürülen tesisin 15 milyon TL'ye mal olacağını ve 2010 sonuna doğru tamamlanacağını belirten Uslusoy "Bu arıtma tesisi sayesinde diğer 2 arıtma tesisinin hizmet alanı dışında kalan nüfusun yüzde 5'ini kapsayan atık suyunu arıtarak, Türkiye'de örneği olmayan bir çalışma ile yüzde 100'lük arıtma hizmeti sunulacak" diye konuştu.

Oğuzeli, Yeşildere, Yalnızbağ, Gazikent Üniversitesi, Çaybaşı ve Havaalanı Yolu yerleşim bölgelerinden Sacır deresini kirleten atık suların toplanıp, arıtılarak yeniden Sacır Deresine verilmesi ve sulamada kullanılmasını sağlamak amacıyla 3.Atık Su Arıtma Tesisinin projelendirildiğini belirten Uslusoy, "Projenin amacı bölge halkını sağlıksız, her türlü çevre kirliliğine yol açan olumsuz şartlardan kurtarmaktır. Türkiye'de örnek projeler arasında yer alacak olan 3.Atıksu Arıtma Tesisinin hizmete girmesi

ile Oğuzeli Sacır deresi atık suların arıtılarak DSİ'ye ait Kayacık Barajı temiz su ile dolması sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

OĞUZELİ 3. ATIK SU ARITMA TESİSİ İNŞAATINDA SONA YAKLAŞILDI
OĞUZELİ 3. ATIK SU ARITMA TESİSİ İNŞAATINDA SONA YAKLAŞILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 14:32:04
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 14:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?