17
Mayıs
2024
Cuma
OĞUZELİ - GAZİANTEP

İçme suyuna kanalizasyon suyu karışıyor

Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'nde köylerin içme suyuna karışan kanalizasyon suyu, köylüleri perişan etti. Pis sudan içen bir çok köylü rahatsızlanırken, köylüler içme suyu ihtiyaçlarını kilometrelerce uzaklıktaki kaynaklardan tankerlerle karşılamak zorunda kaldı.

Bir hafta önce ilçeye bağlı Sazgın Köyü'nde içme suyunda oluşan pis koku nedeniyle köylülerin şikayetçi olması üzerine Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler içme suyunun kaynağı olan Kırkgöz mevkiinde inceleme başlattı. Sudan alınan örneklerde içme suyuna kanalizasyon suyu karıştığının tespit edilmesiyle Oğuzeli Kaymakamlığı şebekeyi kapatarak köylere verilen suyu kesti. Camilerden vatandaşların içme suyu şebekesinden su içmemeleri konusunda anons yapıldı.

İçme suyu şebekesinin kesilmesi üzerine aynı şebekeden su alan yaklaşık 365 köye su verilemezken köylerde yaşayan vatandaşlar perişan oldu.

İlçeye bağlı Sazgın Köyü'nde ve diğer köylerde kalan vatandaşlar su ihtiyaçlarını karşılamak için kilometrelerce uzaktaki su kaynaklarından tankerlerle su getirmek zorunda kaldı. Köyün içme suyunun karşılandığı Kırkgöz mevkiine giden köylüler, çevreyi saran pis kokudan şikayetçi olduklarını belirterek, "Buradan alınan su örneklerinde de görüldüğü gibi suyun içerisinde her türlü madde var. Çevreyi saran pis koku nedeniyle havyanlar dahi kaynağa yaklaşmıyor ve sudan içmiyorlar. Haberi olmadan pissu içen yaklaşık 50 köylü ise rahatsızlandı" diye konuştu.
Su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kilometrelerce uzaklıktaki su kaynaklarından tankerlerle su taşıdıklarını kaydeden vatandaşlar, "Biran önce bu soruna çözüm bulunmalı. Oğuzeli Kaymakamlığı, kanalizasyon suyu karışan eski şebekenin yerine Barak Grubu İçme Suyu Projesi'ni hayata geçirmek için çalışma başlattı. Şuanda boruların içerisindeki pislikleri temizliyorlar. Ancak bir an önce köylere su verilmesi sağlanmalı. Bir çok kişi mecburiyetten pis suyu içmek zorunda kalıyor. Çevrede salgın hastalık tehlikesi baş gösterecek" dedi.

iha-g.antep
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 10:28:50
Güncelleme :28 Şubat 2006 Salı 14:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf çoban IP: 178.233.45.xxx Tarih : 4.09.2013 20:49:27

gaziantep oğuzeli ilçesi tümyazılı köyün dede aynı şeler yaşanıyor  buna yetkililerin bununla ilgilenmesini istiyoruz gerekirse mediyaya kadar gidecegiz.