25
Mayıs
2024
Cumartesi
OĞUZELİ - GAZİANTEP

Kaymakamdan YİBO'ya ziyaret

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi Kaymakamı Remzi Demir, Oğuzeli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda kurulan serada organik ürün yetiştiren öğrencileri ziyaret etti.

Türk Henkel, Oğuzeli Halk Eğitim Merkezi, Oğuzeli İlçe Tarım Müdürlüğü ve Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü ile Şahinbey Lions Kulübü tarafından desteklenen proje kapsamında 220 metrekarelik serada öğrenciler organik ürün yetiştiriyor.

Kaymakam Demir, sivil toplum örgütlerinin desteğiyle okulun bahçesine sera kurulduğunu belirterek, "Elde edilecek gelir, okulun masraflarını karşılamak için kullanılacak. Seracılık ülkemiz genelinde işsizliği azaltan, daha fazla ürün alınmasını sağlayan, nüfusu kırsal kesimde tutabilen en önemli araçlardandır. İlçemizin ekolojik yapısının seracılığa uygun olması bu faaliyet kolunun ilçemizde hızla yaygınlaşmasına neden olmaktadır. Son iki yılda AB hibe fonlarından sağlanan 226 bin Euro destekle ilçemizde 10 bin metrekare sera kurulmuştur. Ancak en modern sera kurulmasına rağmen, seralarda çalışan üreticiler seracılık konusunda henüz yeterli bilgiye sahip değil. Bu açığı kapatmak için seramızda vatandaşlarımıza temel eğitime destek projesi kapsamında 'örtü altı organik sebze yetiştiriciliği' üzerine 95 saatlik eğitim veriyoruz. İlk grup eğitim tamamlanarak, başarılı öğrencilerimize sertifikaları verilmiştir. Ayrıca ilçemizde 8. sınıfta eğitim öğretimine devam eden öğrencilerimizden talep edenlere de kurs verilecektir. Öğrencilerimizin yetiştirdiği ürünlerin satışından elde edilen gelirler okul aile birliğine aktarılacaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 10:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?