18
Mayıs
2024
Cumartesi
OĞUZELİ - GAZİANTEP

Kimlik numarası kuyruğu

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde seçimlerde oy kullanabilmek için TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı almak isteyen vatandaşların Oğuzeli İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne akın etmesi yoğunluk oluşturdu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimlerde oy kullanacaklar için kimlik numarası taşıyan belge ibraz etme zorunluluğunu getirmesi üzerine Oğuzeli Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne akın eden vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu. Sabahın erken saatlerden itibaren Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne gelerek sıra alan vatandaşlar, uzun süre beklemek zorunda kaldı.

İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Kınık, vatandaşların TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı almak için yoğunluk oluşturduğunu hatırlattı. Kınık, "Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz genelinde de TC kimlik numarası bulunmayan vatandaşlarımızın, yerel seçimlerde sorun yaşamaması için bize müracaat ediyorlar. Bu hususta gerekli tedbirler alınmıştır. Bugün öğleye kadar sadece 100 kişinin nüfus cüzdanı değiştirildi. Bugün tahminen 300 kişinin nüfus cüzdanı değiştirilerek TC kimlik numarası verildi" dedi.

Yerel seçimlerde oy kullanabilmek için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne müracaat ederek nüfus cüzdanlarını değiştirmek isteyen vatandaşlar ise, yoğunluktan dolayı işlemleri geç yaptıklarını ve zorluk yaşadıklarını ifade etti. Vatandaşlar, "Her zamanki gibi zorluk içinde işlem yapıyoruz. Yeni kimlik çıkarmak için müracaat ettik. Seçimlerde oy kullanabilmek için kimlik değiştiriyoruz" diye konuştular.

Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nün hafta sonu da mesai yapacağı belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 20:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?