19
Mayıs
2024
Pazar
OĞUZELİ - GAZİANTEP

Öğrencilerden Halep gezisi

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi Çok Programlı Lisesi öğrencilerince, Türkiye-Suriye Bölgelerarası Eğitim İşbirliği Projesi kapsamında Suriye'nin Halep vilayetine bir gezi düzenlendi.

Oğuzeli Çok Programlı Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Suriye'nin Halep vilayetinde bazı meslek liselerinin çalışmaları ve müfredat programları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Oğuzeli Çok Programlı Lisesi Müdürü İrfan Koyuncu, öğrencilere eğitim alanında bilgi ve becerilerini artırmaları amacıyla projenin gerçekleştirildiğini belirterek, "Gezi kapsamında George Selam Teknik Meslek Lisesi, Khan Al Shouneh Khosrofiah Teknik Meslek Lisesi ve Halep Bilgisayar Teknik Meslek Lisesi'ni ziyaret ettik. Okullarda bulunan elektrik- elektronik, televizyon, video, torna ve tesviye atölye laboratuarlarını gezdik. Komşu dost ülkemiz olan Suriye'nin sosyal kültürel yaşantısını daha iyi anlayabilmek için son gün ise şehir turu attık. Bu amaçla Hand Craft Müzesi hakkında yetkililerden bilgiler aldık. Halep'te 500'e yakın öğrenci ve 75'e yakın öğretmenle görüşme yapılmıştır. Halep'te gezdiğimiz okullarda yeterli öğretmen sayısı bulunmamaktadır. Meslek liselerinde öğretmen kadrolarının yanında eğitim verilen alanlarda ilgili mühendisler de çalışmaktadır" dedi.

Gezi sonrası öğrencilerin kazanımlarını anlatan Koyuncu, "Öğrenciler yeni iş alanlarını görme fırsatı elde ettiler. Mevcut iş olanaklarını karşılaştırma imkanına sahip oldular. Öğrencilerimiz yeni yerleri gezerek, görerek vizyonlarını genişletme imkanına kavuşmuşlardır. Yeni bir dil, kültür, ekonomi, coğrafya tanıma fırsatı bulmuşlardır" diye konuştu.

Oğuzeli Kaymakamı Remzi Demir ise projeyle; mesleki eğitim gören öğrenciler arasında bilimsel, kültürel çalışmalar yapmak, sosyal diyalogu geliştirmek ve güçlendirmek, uygulanan eğitim programlarının karşılaştırılmasını yapmak ve işletmelerde meslek eğitim politikalarının karşılaştırılmasını sağlamanın amaçlandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Kaymakam Remzi Demir, öğretmenlere ve öğrencilere başarı plaketi verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 11:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cuma ÇAPARUŞAĞI IP: 85.110.48.xxx Tarih : 12.03.2009 00:36:53

Oğuzeli haberlerini görmekten mutlu oluyorum.  Emeği geçenlere teşekkürler