19
Mayıs
2024
Pazar
OĞUZELİ - GAZİANTEP

Üniversite mezunu çaycı

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde üniversite mezunu Osman Dişbudak (27) iş bulamayınca Kaymakamlık binasında çaycı olarak işe başladı.

Adana Çukurova Üniversitesi Muhasebe Bölümü'nü kazanan ve 2006-2007 eğitim öğretim yılı sonunda mezun olan Osman Dişbudak, bardakları yıkarken 20 yılın muhasebesini yapıyor.

Yıllarca okumak için büyük gayretler gösterdiğini belirten Dişbudak, "Eğitim hayatına harcadığım 20 yılımı çaycılığa harcamış olsaydım bugün ekonomik olarak herhangi bir sorunum olmazdı. 2 yıllık üniversiteden sonra dikey geçiş sınavlarına girdim Okulun yapmış olduğu bildirim hatası ile ÖSYM'ye dava açtım ama onu da kaybettim. En son KPSS sınavlarına girdim oradan 88 puan aldım onun atamalarını bekliyorum ama oradan da bir sonuç çıkacağına inanmıyorum. Okul hata yapmasaydı şu an Gaziantep Üniversitesi öğretmenlik bölümünü okuyor olacaktım. Bir çok şirkete gittim ama iş veren olmadı. Muhasebe bürolarına gittim işe başlamak için onlar da işe almadı. En son Kaymakamlığın çay ocağına bakan usta, kahvede oyun oynarken elimden tuttu ve bana ‘yanımda çaycı olarak işe başlar mısın’ diye sordu. Bende mecbur kaldım hiç yoktan cebime bir kaç kuruş girer dedim ve şuan 1 yıldır kaymakamlık binasında çaycılık yapıyorum. 20 yıllık eğitimin sonu böyle olmamalıydı diye düşünüyorum" diye konuştu.

Çay ocağı sahibi Mehmet Kılıçaslan ise, Osman Dişbudak'ın kahvede oyun oynarken yanına gittiğini, kendisine yardım etmesini ve boş gezmemesi için yanında çaycı olarak işe aldığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 10:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?