22
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

1 ton kaçak et ele geçirildi

Şehitkamil İlçe Belediyesi zabıta ekiplerince düzenlenen kaçak et operasyonunda 1 ton kaçak kesilmiş et ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Şehitkemil Belediye zabıta ekipleri, aldıkları bir ihbarı değerlendirerek Seyran Tepe Mahallesi'ne operasyon düzenledi. Kaçak kesim yapıldığı tespit edilen ahırda 20 küçükbaş dişi hayvan gövdesi bulundu. Zabıta ekipleri yaklaşık 1 ton ağırlığındaki ete imha etmek üzere el koydu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, yaptığı açıklamada kaçak et ile ilgili operasyonlara aralıksız devam ettiklerini belirterek, "Belediyemiz Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu tarafından 1 Nisan tarihi itibarıyla dişi ve gebe hayvanların kesimlerini yasaklamıştır. Bununla ilgili zabıta ekiplerimiz, gece gündüz yaptıkları denetimler ve yapılan ihbarlarla hareket etmektedir. Ekiplerimiz Seyran Tepe Mahallesi'nde düzenlenen bir operasyonda kaçak kesim yapılan bir ahıra baskın yapmıştır. Netice olarak 20 dişi hayvan gövdesi yani yaklaşık 1 ton et ele geçirilmiştir. Kaçak olarak satışa sunulacak olan bu etlere imha edilmek üzere el konulmuştur" dedi.

Başkan Özkarslı Kurban Bayramı nedeniyle denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini de ifade ederek, "Şu anda ekiplerimiz kaçak kesim yapan bazı yerler tespit etmiştir. Bununla ilgili operasyon hazırlıkları sürmektedir. En kısa sürede bunları da yakalayarak gerekli cezai işlemi uygulayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 15:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?