18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Şehit polise son görev

Hakkari merkeze bağlı Kırıkdağ köyünde çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi Ertuğrul Polat, memleketi Gaziantep'te düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Polat için Şehitkamil ilçesine bağlı Bağbaşı köyünde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, cenaze aracıyla törenin yapılacağı meydana getirildi.

Kalp ameliyatı olduğu belirtilen ve cenazenin yapılacağı meydana ambulansla getirilen baba Hüseyin Polat, oturulabilir konuma getirilen sedyeyle yakınları tarafından tabutun başına taşındı. Hüseyin Polat, güçlükle ayağa kalkarak, tabuta sarıldı. Baba Polat'ı yakınları teselli etti.

Şehit Polat'ın 2,5 aylık hamile olduğu öğrenilen öğretmen eşi Ümmü Gülsüm Polat da taziyeleri kabul ederken, "Gitti kara gözlüm. 10 günü kalmıştı" diyerek ağıt yaktı.

Polis memurunun cenazesi, köy meydanında kılınan namazın ardından, meslektaşları ve yakınlarının omzunda yaklaşık 20 dakika taşınarak köy mezarlığına götürüldü. Bu sırada törene katılanlar tekbir getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Polat'ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları ile Gaziantep Valisi Erdal Ata, Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Muammer Buçak, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, AK Parti Gaziantep milletvekiller Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan ile askeri ve idari erkan katıldı.

AA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2012 Pazar 19:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?