25
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

10 çocuk annesine 'yeşil kart' hapsi

GAZİANTEP'TE CEHALETTEN DOLAYI 10 ÇOCUK ANNESİNİN CEZAEVİNE GİRMESİ

Gaziantep'te yanlışlıkla akrabasına ait yeşil kartla doğuma gittiği iddia edilen annenin 'dolandırıcılık' suçundan cezaevine konulmasının ardından, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ortada kalan çocukları ziyaret ederek yaşananlar hakkında bilgi aldı.

Demir ailesinin Şehitkamil ilçesi Onatkutlar Mahallesi'ndeki evine gelen Kaymakam Mehmet Aydın, aile fertleriyle görüştü. Ailenin yeşil kart ve mahkeme evraklarını inceleyen Aydın, olayın neden bu boyutlara kadar geldiğini sordu. Yine duygulu anların yaşandığı evde küçük çocuklar gözyaşlarına boğuldu.

Cezaevine konulan anne Bedriye Demir'in eşi Müslüm Demir, cehaletten kaynaklanan bir durum olduğunu söyleyerek, "Ben hayat arkadaşımın serbest bırakılmasını istiyorum. Çocuklarımın annesini serbest bıraksınlar. Yetkililer şu anda bizimle yakından ilgileniyor. İnşallah en kısa zamanda eşim bu hatadan dolayı affedilir ve serbest bırakılır" dedi.

Kaymakam Aydın, olayı duyar duymaz ilgili birim amirlerine konuyla ilgili araştırma yapması için talimat verdiğini söyledi. Ailenin düştüğü durumdan dolayı üzüntü yaşadığını da ifade eden Aydın, "Bu ailenin olayına vakıf olduktan sonra durum beni üzdü. Konunun ilk önce araştırılmasını istedim. Yaptığımız incelemelerde Bedriye hanımı hastaneye sehven yengesinin yeşil kartıyla gittiğini ve bununla tedavi olduğunu öğrendik. Bu hepimizin yapabileceği bir hata ki eğer söylendiği gibiyse. Tabii bunu tekrar

 raştıracağız. Bundan annenin ceza alması gerçekten hepimizi üzdü. Çocukların bu şekilde annesiz kalması böyle daha vahim bir durum ortaya çıkardı" diye konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) avukatlarına talimat verdiğini anlatan Aydın, "Vakfımızın avukatı bu dosya ve adliyedeki dosyalara baktıktan sonra varsa yapılacak bir durum ya da itiraz edilebilecek bir durum varsa gerekeni avukatlarımız yapacak. Ben bir insan olarak ve yönetici olarak biraz burukluk yaşadım" şeklinde konuştu.

Bu gibi durumların yaşanmaması için herkesin dikkatli olması gerektiğini ifade eden Aydın, "Tabii herkesin tedbirli olması lazım ama bazen hata yapılabiliyor. Bu sıkıntılara neden olmamak için daha dikkatli olunması gerekiyor. Tekrardan bu çocuklara geçmiş olsun diyorum. Umarım bir an önce onlar annelerine kavuşurlar. Tabii bu adli bir karar buna hepimiz saygı duymak mecburiyetindeyiz. Süreci takip edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yanlışlıkla akrabasının yeşil kartını kullandığını ileri süren 10 çocuk annesi Bedriye Demir, Gaziantep 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış ve mahkeme heyeti, Demir, doğumdan sonra kontrol için de aynı yeşil kartla hastaneye gittiği için suçun 2 kez işlendiğini dikkate alarak Demir'i 'dolandırıcılık' suçundan verilen para cezasını da ödemeyince 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası vermişti.

GAZİANTEP'TE CEHALETTEN DOLAYI 10 ÇOCUK ANNESİNİN CEZAEVİNE GİRMESİ
GAZİANTEP'TE CEHALETTEN DOLAYI 10 ÇOCUK ANNESİNİN CEZAEVİNE GİRMESİ
GAZİANTEP'TE CEHALETTEN DOLAYI 10 ÇOCUK ANNESİNİN CEZAEVİNE GİRMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 14:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?