26
Mayıs
2024
Pazar
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

2.5 milyon TL'lik yatırıma engel

2.5 MİLYON TL'LİK YATIRIMA GÜVENLİK ENGELİ

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Acaroba Köyü yakınlarında taş ocağı açarak mıcır şantiyesi kurmak için 5 yıl önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan ruhsat alan ve tüm bürokratik işlemleri tamamlayan Tekpolat Hafriyat, İnşaat, Nakliye, Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, bölgedeki bazı köylülerin engellemesi yüzünden faaliyete geçemiyor.

Tekpolat Hafriyat, İnşaat, Nakliye, Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. yetkilisi Ahmet Polat, 2005 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan ruhsat alarak, Şehitkamil ilçesine bağlı Acaroba Köyü yakınlarında taş ocağı açarak mıcır şantiyesi kurmak için girişimlere başladıklarını belirtti. Polat, yaklaşık 2.5 milyon TL yatırım yaparak 60 işçi istihdam edecekleri mıcır şantiyesini 5 yıldır faaliyete geçiremedikleri için mağdur olduklarını kaydederek, "Adana yolu üzerinde halen 4 şantiye faaliyet

gösterirken, nedense sadece bizimki engelleniyor" dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, Gaziantep İl Özel İdaresi ve Orman Genel Müdürlüğü gibi ilgili tüm kurumlardan onay ve ruhsat aldıklarını ifade eden Polat, Acaroba Köyü Muhtarlığı ve köy sakinlerinin de uygun görmesine karşın, bölgedeki Cerityeniyapan köylülerinin kendilerine engel olduğunu savundu. Polat, Cerityeniyapan köylülerinin Gaziantep 2. İdare Mahkemesi'nde işletme ruhsatının iptali için açtıkları davanın reddedildiğini, ancak bazı

köylülerin tehdit ve engellemelerinin sürdüğünü, can güvenliği olmadığı için de tesisi işletmeye açamadıklarını söyledi.

Halen, kendileri ile aynı güzergahta bulunan Adana yolu üzerinde 4 mıcır şantiyesinin faaliyet gösterdiğini ve hiçbir sorun yaşanmadığını kaydeden Polat, "Her nedense bizim için aynı durum söz konusu değil. Çalışma hürriyetimizi engelledikleri için iki köylü hakkında 5 ay hapis cezası verilmesine karşın tehditler sürüyor. Can güvenliğimiz olmadığından dolayı makinelerimizi çalıştıramıyor, işletmeyi açamıyoruz. Bu nedenle çok büyük maddi zarar yaşıyoruz" dedi.

Can güvenliklerinin sağlanması için Gaziantep Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ve Şehitkamil Kaymakamlığı'nı göreve çağıran Ahmet Polat, "Şantiyemiz faaliyete geçtiğinde çoğunluğu civar köylerden olmak üzere yaklaşık 60 kişiye istihdam sağlayacağız. Ayrıca bu köylerin okul, cami, mezarlık ve sağlık ocağı gibi ihtiyaç duydukları konularda da desteğimiz olacak. Ama bir türlü çalışmaya başlayamıyoruz. Yetkilileri göreve davet ediyoruz" diye konuştu.

2.5 MİLYON TL'LİK YATIRIMA GÜVENLİK ENGELİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 16:23:00
Güncelleme :4 Temmuz 2010 Pazar 20:30:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?