18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

'2005, Toplu Konut Yılı olacak'

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, görev yaptıkları bir yıl içerisinde insana önem veren, tasarrufçu ve ileriyi görerek hareket eden bir anlayışla çalıştıklarını söyledi.

Özkarslı, “İkinci hizmet yılımızda, aynı heyecanla, tempomuzu daha da artırarak yolumuza devam edeceğiz. 2005 yılını herkesin ev sahibi olacağı ‘Toplu Konut Yılı’ ilan ettik. Kentsel dönüşümle kentimizin çarpık yapılaşmasını önleyerek önemli bir sorunu ortadan kaldıracağız” dedi.

“Halkımızdan aldığımız güç ve destekle halkımıza hizmet ediyoruz” diyen Özkarslı, “28 Mart 2004 seçimlerinin ardından geçen 1 yıllık sürede söz verdiğimiz istikamette işler yaptık. Eğer, ortada bir başarı var ise bu hepimizin başarısıdır. Halkımız ve kamuoyu belediyemizi tarif ederken, ‘Şehitkâmil Belediyesi’ çalışıyor demekte. Bu bizleri gururlandırıyor ama rehavete sokmuyor. Biz ilk günün heyecanımızla işimizin başında halkımızın emrindeyiz. Biz başarıyı sağlamak için örgütlü, örgütsüz tüm kesimlerle sürekli irtibat halinde olarak fikir alış-verişinde bulunduk. Müşterek akıl terazisinden süzülen fikirler doğal olarak bizi başarıya götürdü” diye konuştu.

Bir yıl içinde yapılan çalışmaları ve yapılacak projeleri de değerlendiren Özkarslı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Göreve geldiğimizde yaptığımız ilk iş halkın belediyeye katılımını sağlamak oldu. Hizmetlerimizi ağırlıklı olarak sosyal belediyecilik olgusu üzerine inşa ettik. Çünkü halkımızdan gelen talepler bu yöndeydi. Yine asli görevlerimiz olan yol açma, asfalt, sosyal tesis ve park yapımı gibi hizmetlerimizi de en üst düzeyde yaptığımıza inanıyorum. Bizim hizmetleri yaparken temel ilkemiz, insanımızın rahat ve huzurunu esas almak oldu. Şeffaf, halka açık bir yönetim sergileyerek ekibimle iyi bir uyum sağladık. İşçimizden, daire müdürümüze, memurumuzdan meclis üyemize kadar herkes birbiriyle örnek bir uyum içerisinde çalışıyor.”

Özkarslı, ilçe halkının mutluluğu için belirlenen hedefleri bir bir gerçekleştirdiklerine de dikkat çekerek konuşmasını şöyle tamamladı:

“Diğer yandan imarlı ve imarsız olar tarif edilen ilçemizde halkımıza yaşamsal alanda kolaylık sağlayacak sosyal belediyecilik anlayışımızı da devam ettireceğiz. Çünkü biz, insanı yücelten, yaşatan bir anlayışın başarılı olacağına inanıyoruz. Bu nedenle ilçemizin en ücra köşesindeki insanımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz, üzüntüsü de bizim üzüntümüzdür. Bunun böyle bilinmesini isterim. Evet Şehitkamil Belediyesi çalışıyor ve çalışmaya da devam edecek. Çünkü halkımız bizi bunun için seçti.”


Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 12:09:36
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 14:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?