20
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Asfalt çalışmaları hızlandı

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ  ASFALT ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

Şehitkamil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Değirmiçem Mahallesi'nde sıfır asfalt çalışmasına başladı.

Havaların ısınması ile birlikte asfalt ve yama çalışmalarını hızlandıran ve Değirmiçem Mahallesi'nde sıfır asfalt çalışmalarını bir haftadır yoğunlaştıran Şehitkamil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şuana kadar 34 bin 500 metrekare alana mucur dökerken 11 bin 300 metrekare alanda asfalt çalışması yaptı.

Çalışmaları bizzat Başkan Yardımcıları ve Fen İşleri Müdürüyle gezen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Değirmiçem Mahallesinde 35 civarı cadde ve sokak bulunduğunu, 124 bin 500 metrekare alana 30 bin 751 ton mucur, 89 bin metrekare alana ise 16 bin 464 ton asfalt döküleceğini belirterek, “Söz verdiğimiz gibi sıfır asfalt çalışmalarına Değirmiçem Mahallesi'nden başladık. Bu mahallemizin alt yapısı çok sıkıntılı olmasından dolayı burası çok fazla yıpranmıştı. En son yağmur suyu ve kanalizasyon tesisatı da yapıldı. Mahallemizin şuanda herhangi bir problemi yok. Onun için bizde burada sıfır asfalta girdik. Şehrimiz çok dinamik ve hareketli bir şehir. Yatırım çok fazla. Bir yandan Gazdaş çalışmaları, bir yandan elektrik kablolarının yer altına alınması gibi kazı çalışmaları sürüyor. Kent adeta şantiye halinde. Bunlardan dolayı asfaltlarımız çok bozuldu. Bu konuda bayağı bir sıkıntımız var. Burada günü birlik projelerle uğraşmak istemiyoruz. Bugün yapalım yarın kazılsın gibi popülist bir düşüncemiz yok. Geçen sene planlamasını yapmışken bunu yapmadık. Asfalt paletimizin kapasitesini arttırarak milletimize daha nitelikli asfalt üretip daha hızlı iş üretmek istiyoruz. Belirli bir sistem dahilinde ilerliyoruz. İnşallah en kısa sürede tamamlamış olacağız. Söz verdiğimiz gibi adım adım diğer mahallelerimize girip sıfır asfalt ve standart kaldırımlarla çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

Çalışmaları yakından takip eden Değirmiçem esnafı ve mahalle sakinleri ise, “Yollarımız düzenli olması bizim açımızdan çok iyi. Tabi daha önce mahallemizde Gazdaş, Telekom, elektrik gibi kurumların çalışmaları vardı. Bundan dolayı sabrettik. Başkanım da sağ olsun sıfır asfalt dökeceğini söylemişti ve bu söylemini yerine getirdi. Ekipler de kaç gündür yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Çalışmalar bitince inanıyorum ki diğer mahallelere örnek bir mahalle olacağız. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dediler.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ  ASFALT ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ  ASFALT ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2011 Pazartesi 13:07:00
Güncelleme :30 Mayıs 2011 Pazartesi 14:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?