27
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞEHİTKAMİL - GAZİANTEP

Başkana Alman konuk

GKV Özel Okullarının Alman konukları Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'yı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Başkan Özkarslı, “Son beş yıl içerisinde Şehitkamil ilçemizde yapılan reform gibi icraatlar ilçeyi bir AB ilçesi haline getirmiştir” dedi.

GKV Özel Okullarının Alman konukları Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı’yı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş başkanlığındaki ekibi, Başkan Metin Özkarslı makamında kabul ederek kentin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgi verdi.

GKV Özel Okullarının daima eğitim alanında liderliği üstlendiğini ifade eden Başkan Özkarslı, “GKV Özel Okulları yarım asırlık bir eğitim kurumudur. Gaziantep’in kent kimliğinde meydana gelen hızlı değişimde bu okulumuzun önemli katkıları ve küçümsenemeyecek derecede çabası vardır. Bizler on beş yıl içerisinde Şehitkamil ilçemizde yapılan reform gibi icraatlar ilçeyi bir AB ilçesi haline getirmeye çalıştık bunu da başardığımıza inanıyoruz.Modern sosyal tesisleri, mimarisi ve diğer unsurlarıyla Şehitkamil İlçemiz özlenen noktaya gelmiştir. Diğer taraftan yerel ulusal ve uluslar arası organizasyonlarımızla ilçemizin adını dünyaya duyurmayı da başardık. Son olarak gerçekleştirdiğimiz uluslar arası satranç turnuvasında hedeflerimize ulaştığımızı gördük” dedi.
Gaziantep’le ilgili izlenimlerini anlatan Alman öğrencilerin ilginç tespitlerini de dinleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, “Gençler çok dikkatli gözlemler yapıyor. Bunları dikkate alacağız” diye konuştu.

Bir Alman öğrencinin, “Türk konukseverliğini duyuyorduk, anlatıyorlardı ama bunu Gaziantep’e gelerek bizzat yaşadık. GKV Özel Okulları bizlere çok iyi ev sahipliği yaptı. Her gittiğimiz yerde insanların bizlere yaklaşımı ve dostane davranışları hepimizi mutlu etti. Gaziantep’e gelirken ön yargılı olarak gelmiştik. Ama gördük ki gerçekten modern bir kent ve modern yapıda insanlar var burada” dedi.
Başkan Özkarslı öğrencileri dinledikten sonra, “Sizler Türkiye’nin neresine giderseniz gidin aynı misafirperverlik ve dostane yaklaşımla karşılaşırsınız” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 15:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?